Hirdetés

Nő miatt verekedtek össze egy kismarjai kocsma előtt

civishir.hu

2019.04.10. 08:30

Nő miatt verekedtek össze egy kismarjai kocsma előtt
A kép illusztráció

Törött sörösüveg, rugdosás, minden volt.

Hirdetés

Hirdetés

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a négy személlyel szemben, akik egy vita hevében összeverekedtek.

A harmad- és negyedrendű vádlottak barátok, a másodrendű vádlott a harmadrendű vádlott barátnője, míg az elsőrendű vádlott valamennyiük közös ismerőse. A vádlottak tavaly április 13-án este az egyik kismarjai presszóban szórakoztak, majd 22 óra után, a zárást követően elhagyták a helyiséget. A presszó előtt az első- és a harmadrendű vádlott között szóváltás alakult ki a harmadrendű vádlott barátnője miatt.

A vita elfajult, a férfiak lökdösődni kezdtek, majd ütötték egymást. Az elsőrendű vádlott a beavatkozó negyedrendű vádlottat is megütötte, illetve a földre került férfi oldalába rúgott. Mindezt látva a nő egy törött sörösüveggel leütötte az elsőrendű vádlottat, majd őt az árokban valamennyien megrúgták.

A nő kivételével valamennyi vádlott 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a sérülések jellegére és a bántalmazás módjára tekintettel az elsőrendű vádlott szándéka a két vádlott-társa vonatkozásában súlyosabb sérülés okozására irányult.

Az elsőrendű vádlott pénztárcája a dulakodás során kiesett és személyes okmányaival együtt elveszett, ennek okán három nappal később a délutáni órákban odament a háza előtt füvet nyíró másodrendű vádlotthoz, és őt tette felelőssé a pénztárcája eltűnéséért. Dühében az asszonyt nekilökte a kerítésnek, illetve megfenyegette, hogy börtönbe juttatja és felgyújtja a házát.

A vádlottak cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottak ellen társtettesként elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban valamennyi vádlott vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az első- és a harmadrendű vádlott pártfogó felügyeletét is rendelje el.
Kismarja

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.