Hirdetés

Hirdetés

Nemzetközi kutyakiállítás Debrecenben

civishir.hu

2019.04.20. 16:43

Nemzetközi kutyakiállítás Debrecenben
(Fotók: Fogarasi Renáta, Cívishír)

Egészen ritka fajtákkal is lehet találkozni.

Hirdetés

Hirdetés

A Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete április 20-21. között rendezi a CACIB Kutyakiállítást az agrártudományi centrum területén, a Böszörményi út 136. szám alatt.

A CACIB nemzetközi kutyakiállítások nagy hagyománnyal rendelkeznek: az egyesület a 2000-es évektől kezdődően szinte minden évben megrendezi ezt a nagyszabású, kétnapos kutyakiállítást, mely kedves hangulatával elvarázsolja a kiállítókat.

Az 1960-as években alakultak meg a helyi  kutyás szervezetek, akkor még Hajdúsági- és Debreceni Szervezet néven. 1967-ben jöttek létre a vadász, őrző-védő, munka szakosztályok, majd az egyesület keretein belül e képzések, valamint a vakvezető kutyák képzése is megindult. 1990-ben az egyesület önálló jogúvá vált, a mostanában pedig már a legnagyobb taglétszámú egyesületként tartják számon. A két nagy kiállítás (2 x CACIB és az éjszakai CACIB) megrendezése mellett az egyesület évente két-három munkavizsgát, tenyészvizsgát is rendez, valamint folyamatos képzések folynak az őrző-védő, a vadász és az agility szakosztályokban.

Galéria

Debrecenkutyakiállítás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.