Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közgazdászhallgatóknak indít duális képzést az NI és a Debreceni Egyetem

| 2019. 04. 24. | 12:41:00
Országosan is példaértékű kezdeményezés.
Közgazdászhallgatóknak indít duális képzést az NI és a Debreceni Egyetem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ipar és a felsőoktatás együttműködésének gyümölcsöző példájaként az amerikai National Instruments debreceni leányvállalata és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara a közelmúltban együttműködési szerződést kötött egy közös, duális képzés indításáról, továbbá kihelyezett Nemzetközi Számviteli Tanszék megalapításáról.

Hajdú-Bihar megye 3. legnagyobb munkáltatójaként az NI Hungary Kft. elkötelezett abban, hogy folyamatosan támogassa és bővítse a Debreceni Egyetemen a felsőfokú szakemberek képzését

– hangsúlyozta az együttműködési szerződés aláírásakor Dr. Ábrahám László. Az NI Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, hogy például 2016 óta sikeresen működik az egyetem Természettudományi és Technológiai Karán az iparban jártas mérnökök tudását is hasznosító, NI ipari alkalmazást támogató laboroktatás, amelyre a meghirdetett helyek hamar betelnek. A cégvezető ezért kiemelt érdeklődésre számít a közgazdász hallgatók számára most aláírt duális képzéssel kapcsolatban is, amely a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán a tervek szerint 2019 szeptemberétől indul el. A meghirdetett kurzus alkalmas lesz arra, hogy naprakész, az iparban is azonnal alkalmazható pénzügyi ismeretekkel ruházza fel a hallgatókat, amely fontos kritérium a munkaerőpiaci igények szempontjából.Dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja azt hangsúlyozta, hogy az országos, négy százalékos átlagot csaknem megtriplázva, 11 százalékkal többen jelentkeztek első helyen a Debreceni Egyetemre, mint tavaly.

Az első helyre beadott jelentkezések száma pedig 13 százalékkal növekedett a Gazdaságtudományi Karon, amely egyértelműen jelzi, egyre több fiatal választja a gazdasági pályát. A kancellár szerint a fokozott figyelem egyrészt a magas színvonalú oktatásnak, másrészt Debrecen eredményes gazdaságfejlesztési politikájának köszönhető, amelynek megvalósításában a multinacionális vállalatok is kulcsszerepet játszanak.

Helyben tartani az itt végzetteket

Dr. Pető Károly, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja szerint egy több éve tartó sikeres együttműködés tetőpontja a mostani, közös duális képzés elindítása. A kooperáció az NI és az egyetem között hosszú évekre nyúlik vissza, mely során a felek eredményes gyakornoki programot valósítottak meg. Elhangzott, hogy az egyetem legnagyobb karának számító Gazdaságtudományi Karon évente mintegy 4 000 hallgató tanul, amelynek 75 százaléka közgazdász diplomát szerez. Ez az együttműködés is hozzájárul ahhoz, hogy a tanulmányok befejezését követően az idegennyelveket beszélő, friss pályakezdők azonnal munkába állhatnak.

Diószegi Zsófia, az NI Hungary Kft. globális gyártási területének pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a Debreceni Egyetemmel megvalósuló együttműködés magasabb szintje még vonzóbbá teheti az NI-t a leendő munkavállalók előtt. A közös duális képzés és a kihelyezett tanszék létrejötte az eddigieknél is több területen adhat sikeres jövőképet. A diákoknak számos előnyt nyújt az ilyen típusú képzés, hisz az egyetem segítségével világszínvonalú cégekhez juthatnak el. A sikeres szakmai gyakorlat utáni átvétel biztosítása, a piacképes fizetés vagy a szakdolgozat konzulencia mellett az NI sok más, a vállalati kultúra szerves részét képező lehetőséget kínál.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Magyarország egyik fél oldalán sem avatkozik be a háborúba - mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Hencidáról érkezett a két férfi Debrecenbe szórakozni...
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.