Hirdetés

Kérdéses a debreceni civil egyesület őszi indulása

civishir.hu

2019.04.24. 13:47

Kérdéses a debreceni civil egyesület őszi indulása
(Fotók: Cívishír)

Helyi civilek összefogására építenének Gondoláék.

Hirdetés

Hirdetés

– Az elmúlt időszakban Debrecen politikai közéletében is felvetődött az, hogy a pártok önkormányzati választásokon történő indulásánál gyakran hivatkoznak a civil szervezetekre, a velük való együttműködésre. Ezzel szemben azt tapasztaltuk, különösen az utóbbi hetekben, hogy megjelentek álcivil szervezetek. Ezek a 2018 áprilisi országgyűlési választás során politikai pártként indultak, majd támogatottság hiányában úgy gondolták, megpróbálkoznak a civil szférában – közölte április 24-i sajtótájékoztatóján Gondola Zsolt, a Civil Fórum Egyesület elnöke.

A debreceni szervezet vezetője hozzátette, az önkormányzati választások kapcsán szeretnének tiszta képet adni arról, hogyan is néz ki a városban a „civil szféra”.

Gondola Zsolt és Illés-Rácz Mariann

Ennek keretében 18 éve működő egyesületük partnereket keresett a debreceniek minél szélesebb képviselete érdekében. – Mindig nyíltan felvállalhattuk a véleményünket a közgyűléseken. Ha valami nem jól működik, akkor azt próbáljuk jobbá tenni. Az újonnan megalakult platformban mindenki egyenrangú, mindenki maga dönti el, milyen mértékben kíván részt venni a közéletben. Ma két civil mozgalommal, a Nagyerdő Nyulas Természetvédő Lakóközösség Civil Csoporttal és a Cívis Régió Egyesülettel platformot hozunk létre az erőink egységes összefogására.

Gondola Zsolt azt mondta, egyelőre nyitott kérdés, hogy a Civil Fórum indul-e az önkormányzati választásokon.

Szeretnék előbb felmérni, hányan csatlakoznak a platformhoz. Ezt követően döntik el, mely pártokkal egyeznek az elképzeléseik. – Mi ideológiáktól mentesen, tisztán lokálpatriótaként képviseljük a debrecenieket. Az önkormányzati közügyekben lokális politikát folytatunk. Valóban az a fontos, hogy legyen járda, bicikliút, olcsóbb legyen a parkolás. Ezeket az értékeket szeretnénk képviselni, és ha ezek illeszkednek valamely párt elképzelésébe, akkor arra nyitottak vagyunk. Nem az a célunk, hogy az Orbán-kormányt megbuktassuk, hiszen az önkormányzati választás számunkra nem erről szól – zárta szavait Gondola Zsolt.

A nyulasi egyesület képviseletében Illés-Rácz Mariann a Cívishír által bemutatott Kartács utcai társasházépítéssel összefüggően arról beszélt, hogy a helyi emberek problémái nem jutnak el az önkormányzathoz, ezért csatlakoztak a platformhoz.

Galéria

DebrecenCivil Fórum Debrecen EgyesületÖnkormányzati választás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.