Hirdetés

Hirdetés

Ez a kis szőrös a legújabb debreceni újszülött!

2019.04.17. 11:15

Ez a kis szőrös a legújabb debreceni újszülött!
Üdv, az univerzumban! (Fotó: MTI)

Szaporodott a nagyerdei állomány.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Állat- és Növénykert újszülött Bennett-kenguruja (Macropus rufogriseus) megmutatta magát a fotósnak, de igaz, hogy csak az anyja erszényében!

Nagy Gergely Sándor, állatkert igazgatója elmondta: a mindössze egy hónapnyi vemhességet követően világra jött Bennett-bébi születése után rögtön anyja erszényébe mászott. Mára már ki is dugta a fejét és érdeklődően kukucskál édesanyja óvó erszényéből, az újszülött nemét még nem lehet tudni. 

 A kis erszénylakó a biztonságot nyújtó menedéket bő egy hónap múlva hagyja el először, de még további kilenc hónapig anyja erszényének gondoskodását élvezheti - magyarázta az igazgató.  Hozzátette: az eredetileg Tasmánia egész területén és Ausztrália délkeleti partsávján, a partoktól a hegyi erdőkig élő Bennett-kenguru szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján. 

A Nagyerdő oltalmazó fái alatt szépen gyarapodó erszénylakót már az érdeklődő látogatók is megcsodálhatják a debreceni állatkert Ausztrália ösvényén - jelezte Nagy Gergely Sándor.

Nagyerdőállatkert

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.