Hirdetés

Hirdetés

Értékes eszközt kapott a Kenézy kórház

civishir.hu

2019.04.26. 07:58

Értékes eszközt kapott a Kenézy kórház

Gyógyvarázs Debrecenben is.

Hirdetés

Hirdetés

21 gyermekgyógyító intézmény – kórházi osztályok, gyermekorvosi rendelők, védőnői szolgálatok és egy mentőállomás – nyert közel 7,5 millió forint értékben a kicsik egészségmegőrzéséhez és mindennapi gyógyításához szükséges eszközöket. A K&H gyógyvarázs területi pályázat támogatottjai között a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház is helyett kapott. A döntésben a helyi közösségek aktív szerepet vállaltak, ennek köszönhetően

a kórház a légzési nehézségekkel küzdő betegeknél használt szénmonoxid mérő monitorral gazdagodott.

Idén 45 pályázat érkezett, és közel minden második jelentkező el is nyerte az igényelt eszközt. A nyertesek kiválasztásába a helyi lakosság is beleszólhatott, hiszen ők dönthettek arról, hogy melyik intézmény kapja az egyenként maximum bruttó 350 000 forintos támogatást. A K&H Csoport  a dombornyomott Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlások után saját bevételeiből  1 forintot különített el erre a célra, így több mint 341 ezer vásárlási tranzakciónak köszönhetők az elnyert összegek. A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Csecsemő és Gyermek Járóbeteg részlege a pályázaton légzési nehézségekkel küzdő betegeknél használható szénmonoxid mérő monitort és hozzá tartozó kiegészítőket nyert.

A programban a Hajdú-Bihar megyei gyermekegészségügyi intézmények eddig összesen több mint 33 millió forint értékben, 26 alkalommal kaptak támogatást.
Kenézy Kórházgyógyvarázs

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.