Hirdetés

Hirdetés

Élhetőbb Vénkertet vázolt fel a polgármester

2019.04.17. 13:19

Élhetőbb Vénkertet vázolt fel a polgármester
Van mit szépíteni! (Fotók: Miskolczi János)

Megújulnak a játszóterek és a sportpályák, kondiparkot és KRESZ-pályát kap a debreceni városrész.

Hirdetés

Hirdetés

Napokon belül kezdődik a Zöld város program kivitelezése a Vénkertben. Megújulnak a parkok, játszóterek, sportpályák és korszerűsítik a Borsos villát is - jelentette be a helyszínen Papp László polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester.

Barcsa Lajos és Papp László

A program összesen 26 357 négyzetmétert érint a Vénkertben, ahol 34 fát ültetünk, valamint cserjetelepítések, évelőágyak kialakítása és gyepfelújítás valósul meg. A beteg fák kezelésére is sor kerül. Parki sétányokat alakítunk ki a kitaposások nyomvonalán és járdákat újítunk fel. Az élhetőbb környezet érdekében parki berendezések, új padok, szemetesek, kerékpártárolók elhelyezésére is sor kerül. Játszótereket és sportpályákat korszerűsítünk, kondiparkot és KRESZ-pályát alakítunk ki. Ezen kívül a közvilágítás megújításával és térfigyelő kamerák telepítésével célunk a közbiztonság növelése

- tért ki a részletekre a polgármester, aki szerint ilyen jelentős lakótelepi fejlesztés az 1970-es évek óta nem volt Debrecenben. Megemlítette, hogy a Libakertben és a Dobozikertben már zajlik a munka, továbbá előkészület alatt áll a Sestakert fejlesztése.

A város első embere kiemelte: nagy öröm, hogy a Vénkertben 600 millió forintos beruházás során megújul a 2011 óta üresen álló Borsos villa is.

 

Vénkertlakótelep

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.