Hirdetés

Hirdetés

Bangóné szerint a gyűlölet afrikaiakat űzött el Hajdú-Biharból

mandiner.hu

2019.04.10. 12:02

Bangóné szerint a gyűlölet afrikaiakat űzött el Hajdú-Biharból
Bangóné Borbély Ildikó (Fotó: mti)

Az MSZP-s politikus nem bánta meg, hogy külhoni magyarság elleni kampányarc volt.

Hirdetés

Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikót a Mandinernek adott nagyinterjúban arról is faggatták, hogy mi most az MSZP álláspontja a migráció ügyében. A szocialista képviselő szerint a legsúlyosabb migrációs probléma, ami Magyarországot érinti, az a kivándorlás. A bevándorlás ma Magyarországon a kormány tudtával és segítségével zajlik, tette hozzá.

Az államnak kötelessége segíteni a háborús országokból érkező embereken. Nagyon helyes, hogy olyan országokon segítünk, amelyekben olyan helyzet alakul ki, mint mondjuk Venezuelában. A kormánypártoknak és Orbán Viktornak azonban óriási felelőssége van a bizonyos országokból érkező emberekkel szemben kialakított gyűlöletpolitikája következményeit illetően. Mondok egy példát a szűk környezetemből, Hajdú-Bihar megyéből! Itt két olyan család is élt, amelyben a házaspár férfi tagja afrikai származású. A közösség által befogadott, magyar állampolgárságú emberekről van szó, akik húsz éve itt éltek, itt nevelték a gyerekeiket. 2015 után jött Orbán gyűlöletpolitikája, és mindkét család arra kényszerült, hogy elköltözzön innen

- fogalmazott Bangóné a Mandínernek, aki szerint a Fidesznek a szavazatok miatt kellett a külhoni magyarok állampolgársága, kihasználja ezeket az embereket, csak a voksaikra hajt. Az, hogy a külhoni magyarság állampolgársága elleni szavazásra buzdító kampányban a plakáton szerepelt a családjával, Bangóné nem bánta meg.

Én mindenért vállalom a felelősséget, az a népszavazás több kérdésről is szólt

- mondta az erre vonatkozó kérdésre a hajdú-bihari MSZP-s.

 

MSZPBangóné Borbély Ildikó

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.