Hirdetés

Hirdetés

Azoknak is jutott húsvéti ebéd, akik sokat nélkülöznek

2019.04.21. 14:53

Azoknak is jutott húsvéti ebéd, akik sokat nélkülöznek
A gyerekeknek fagyi és csoki is jutott (Fotó: magánarchívum)

A gyerekekre külön is gondoltak Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon Facebook-csoport, húsvétvasárnap megvendégelte azokat a nehéz sorsú debrecenieket, akik elfogadták a meghívást. Ezúttal ünnepi menüt fogyaszthattak el a rászorulók: a töltött káposzta mellé húsvéti kalács és ropogós, friss kenyér járt a Petőfi téren, a gyerekeknek pedig még fagyi és csokitojás is jutott.

Most az időjárás is kegyes volt, az égiek jó szívvel voltak irántunk - olvasható a szervezők közleményében, akik felidézik, hogy tavaly esőben osztották az ételt. Most a nap végére mintegy 200 felnőtt és 30 gyerek lakott jól a húsvéti finomságokból.

A hangulat nem volt vidám, hiszen saját nyomorával senki sem szeret dicsekedni. Szomorú szemű, megfáradt emberek, arcukon a kilátástalanság. Legtöbbjüknek esélye sincs arra, hogy kilábaljon jelenlegi helyzetéből, és emberhez méltó módon éljenek. Nagyon sokan ételhordóval jöttek, otthon maradt családtagjaiknak vitték az ebédet. Volt olyan család, akik hat főre vittek haza ételt

- írják a jótékonykodók, akik szerint a szegények, az elesettek támogatása egy közösség erejét mutatja. Hangsúlyozzák: nem lehetünk közömbösek azok iránt, akik nem az élet napos oldalán foglalnak helyett, akik önhibájukból, vagy anélkül mindennapos küzdelmet vívnak a talpon maradásukért.

Legközelebb az EP-választások miatt nem május utolsó vasárnapján, hanem május 19-én várják a rászorulókat.

 

jótékonyságSegíts a rászorulókon

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.