Hirdetés

A kocsmában halállal végződött a kártyaparti

civishir.hu

2019.04.18. 10:29

A kocsmában halállal végződött a kártyaparti

Debrecenben tárgyalják az ügyet.

Hirdetés

Hirdetés

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2018 novemberében S. Á. L. vádlottat testi sértés és önbíráskodás bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2015 augusztusában a kora délutáni órákban elment egy borsodi település presszójába, ahol barátaival találkozott. A beszélgetés és italozás közben úgy döntött, leül az egyik asztalhoz kártyázni, ahol már a sértett is játszott. A játékot pénzben játszották, mely később a vita kiváltó oka lett. Körülbelül egy óra múlva, az akkor már ittas állapotban lévő vádlott és sértett úgy döntöttek, szünetet tartanak, kimennek cigarettázni. A férfi nem követte rögtön a vádlottat, ott maradt az asztalnál, és kutakodni kezdett az játék tétjéül szolgáló pénz körül.

Ezen úgy felháborodott a dohányzásból visszatérő vádlott, hogy odament a sértetthez és ököllel megütötte.

Ezt követően ismét kimentek a presszó elé, de már a sértettel együtt. A vádlott annyira mérges volt, hogy kinn tovább szidalmazta az imbolygó férfit, majd a veszekedés közben két alkalommal fejen ütötte, illetve a lábán is megrúgta. A sértett nem esett el ugyan, de pár perc elteltével eszméletét vesztette. A helyszínre érkező mentősök azonnal kórházba szállították a férfit, aki még aznap éjjel belehalt a sérüléseibe. Halálát az ütések miatt kialakult koponyaalapi bevérzéses sérülés okozta.

Az ügyet április 25-én a Debreceni Ítélőtáblán tárgyalják.
Debreceni ÍtélőtáblaBorsodkártyajáték

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.