Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új felállás a debreceni szakképzés élén

| 2019. 03. 05. | 17:24:00
Tirpák Zsolt kancellárként folytatja, új erőforrásokat szeretnének bevonni. 
Új felállás a debreceni szakképzés élén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A korábbi főigazgató, Tirpák Zsolt kancellárként, míg helyettese, Hüse Attiláné főigazgató-helyettesként vezeti tovább a Debreceni Szakképzési Centrumot (DSZC), ahol a kormány döntése értelmében – másik 43 ilyen intézményhez  hasonlóan – újraszerveződött a vezetés. Mint a DSZC március 5-i sajtótájékoztatóján kiderült, a főigazgatói pozícióra pályázatot írtak ki, májusra eldől ki lesz a kancellár párja. A 43. tanévét taposó Hüse Attiláné – mint maga mondta a Cívishír kérdésére – nem kíván pályázni, inkább főigazgató-helyettesként folytatja (májusig viszont főigazgatói jogkörben jár el).

Két kancellár-helyettese is van immár az centrumnak Barna Judit (HR, szervezetfejlesztés, innovációs és minőségbiztosítási menedzsment stb.) és Kovács-Nagyné Zilahi Eleonóra (pénzügyek, gazdasági és jogi kérdések stb.) személyében. 

Jelentősen emelkedő diákszám

Tirpák Zsolt a kettős vezetés fő céljaként a gazdasági igények kielégítését jelölte meg. Ebben a rendszerben a főigazgató az oktatás szakmai kérdéseiért felel („mi történik a tanteremben”), míg a kancellár menedzserként dolgozik mellette („ideális körülmények a tanteremben, a személy- és eszközfejlesztést is magába foglalóan”). 

– Nagy a tét, az ipar digitalizációja robbanásszerű változásokat hozott. Az elmúlt időszakban Debrecenbe érkezett nemzetközi nagyvállalatok révén helyben különösen nagy az igény megfelelő számú és tudású munkavállaló biztosítására. A DSZC-től ez professzionális, támogató, kiegyensúlyozott szakmai hátteret kíván. Folyamatos megújulási törekvést, közelítést a céges világ gyakorlataihoz, a kreatív megoldások eltanulását, új gondolkodásmódot, a legjobb pedagógusok foglalkoztatását. Továbbá a vállalati kapcsolatok felkutatását, fenntartását menedzselését – fejtette ki a Tirpák Zsolt. Kiemelte, a kancellár feladata nem a kiadások csökkentése, hanem az új erőforrások felkutatása és a magas szintű cégek megszólítása.

Barna Judit és Kovács-Nagyné Zilahi Eleonóra kancellárhelyettesek, Tirpák Zsolt kancellár, Hüse Attiláné főigazgató-helyettes és Pénzes Csilla kommunikációs igazgató

A szakképzési centrum 2015-ben indult, akkor a debreceni iskoláikban összesen 7500 diák tanult. Ma úgy számlálnak 10 ezer tanulót, hogy 2016-ban a volt Dienest átvette a görögkatolikus egyház, vagyis az intézmény kivált a DSZC-ből. Tirpák Zsolt rámutatott, az elmúlt négy évben 3 milliárd forintot fordítottak az iskolák felújítására, fejlesztésére. Ebből 1 milliárd forintnyi összeget különböző pályázatok révén szereztek. Ide tartozik, hogy nemsokára kezdődik a Péchy Mihály Építőipari Szakgimnázium korszerűsítése 300 millió forintból. A DSZC költégvetési főösszege is jelentősen emelkedett, a 2015-ös 4,5 milliárd forint helyett az idei büdzsét már 8,5 milliárddal tervezték.

Pozitív tendencia tükröződik abban is, hogy a felvételi jelentkezési lapok számában 10 százalékos az emelkedés.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.