Hirdetés

Megkapták a jussukat a történelmet író debreceniek!

unideb.hu/PKZS

2019.03.27. 12:28

Megkapták a jussukat a történelmet író debreceniek!
Civilben a fiúk! (Fotó: unideb.hu)

Volt mit ünnepelni az egyetemen.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között a Debreceni Egyeteme dísztermében átvették bronzérmeiket a DEAC jégkorongcsapatának tagjai kedd este. A Debreceni Egyetem sportklubjának jégkorongszakosztálya alig több mint egy éve alakult, és első Erste Liga szezonjában – minden előzetes várakozást felülmúlva – egészen az elődöntőig menetelt.

A csapat az erdélyi és osztrák együtteseket is felvonultató teljes szezonban – az alap- és középszakaszban, valamint a playoffban – összesen 59 meccset játszott, ezek közül 33-at sikerrel vett. Ezzel a ligában a negyedik, míg a honi bajnokságban a harmadik helyet szerezte meg. A legénységet rájátszásos meccsein zsúfoltságig telt ház és fergeteges hangulat fogadta, de az alap- és középszakaszban is rendre megteltek a Jégcsarnok lelátói.

A közönség és a csapat a szezon végére igazán „egymásra talált”

- ezt emelte ki rövid beszédében David Musial vezetőedző, aki újabb egy évre kapta meg a bizalmat a klub vezetésétől. 

Az eseményen tiszteletét tette Papp László polgármester, Szilvássy Zoltán rektor, valamint a DEAC felvirágoztatását szívügyének tekintő Bács Zoltán kancellár is. Nekik külön megköszönte a támogatást Fodor András szakosztályvezető, aki a szakmai stábbal együtt már a jövő csapatának építésén dolgozik. Szeretnék együtt tartani, s ha lehet, még tovább erősíteni a bronzérmes legénységet, amelynek tagjai a hét végeztével hosszú pihenőre vonulnak. Folytatás júliusban.

Szóljon hozzá!

Hirdetés