Hirdetés

Hirdetés

Arany Érdemkeresztet kapott a debreceni művész

civishir.hu

2019.03.14. 09:30

Arany Érdemkeresztet kapott a debreceni művész

Az egyik legrangosabb állami elismerés.

Hirdetés

Hirdetés

– Európában a magyarok teljesítményét is ugyanúgy kell értékelni az élet minden területén, ahogy más nyugat-európai emberekét – emelte ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az állami kitüntetések átadása alkalmából rendezett március 13-i budapesti ünnepségen.  Rétvári Bence a Magyar Arany Érdemkereszt, a Magyar Ezüst Érdemkereszt és a Magyar Bronz Érdemkereszt elismerések átadásán rámutatott: a közösségnek, a nemzetnek és a kormánynak egyaránt fontos, hogy a most díjazottak teljesítményét a világon mindenütt hasonlóképpen elismerjék.

Magyar Arany Érdemkereszet kapott munkássága elismeréséül a debreceni Ritók Lajos grafikus-, festő- és szobrászművész. 

Ritók Lajos 1968-ban Nagyváradon született. A Nagyváradi Képzőművészeti Iskola grafika szakán végzett, ahol párhuzamosan festészetet és szobrászatot is tanult. 1989-ben Debrecenbe költözött, itt családot alapított. 2008-ban szerzett oklevelet a Magyar Képzőművészeti Egyetem festészet és szobrászat szakán. 2010-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem mesterszakán.

A művésznek öt kontinensen ezidáig több mint 300 kiállítása volt, többek között Londonban, New Yorkban, Párizsban, kétsze a Louvre-ban is – alkotásai szerepeltek már együtt tárlaton Rembrandt munkáival is.

Ritók Lajos

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.