Hirdetés

Hirdetés

Lenyűgöző vízesések is lesznek a debreceni Nagyerdőn

civishir.hu

2019.03.12. 10:43

Lenyűgöző vízesések is lesznek a debreceni Nagyerdőn

Izgalmas ismeretterjesztés az Agórában.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyi az emberek számára hasznosítható édesvíz a Földön? Miként lehet a víz energiáját a saját javunkra fordítani? Hogy jön létre egy „víztornádó”? Hány liter vizet használunk el ténylegesen egy nap alatt? Melyik az az állat, amely testének 97 százalékát víz alkotja? Hogyan állapítható meg a halak életkora a pikkelyük alapján?

A közelgő víz világnapja alkalmából az Agóra három napon át speciális előadásokkal és izgalmas ismeretterjesztő foglalkozásokkal várja a látogatókat.

Az élményközpont a hosszú hétvégén mindhárom nap 10-től 18 óráig tart nyitva.

Programok

Vizes fizika
Hogyan jut fel a víz a fa gyökerétől a levelekig? Mi lesz a növényekkel, ha megfagy bennük a víz? Mi történik, ha folyadékba ejtünk egy testet? Hogyan hozhatunk létre „víztornádót”? Ismerd meg a folyadékok és a víz érdekes fizikai tulajdonságait!
A 30 perces kísérleti bemutatót 6 éves kortól ajánljuk.
Időpontok:
március 15., péntek 12 óra
március 16., szombat 15 óra
március 17., vasárnap 12 óra

Fagyos kísérletek
Nagy hidegben úgy tűnhet, hogy a tudomány megbolondul: a levegő szétfolyik, a növények szilánkosra törnek, a felfújt lufi összezsugorodik, sőt akár egy banánnal is be tudjuk verni a szöget a fába. Próbáld ki nálunk, hogyan változtatja meg a hétköznapi tárgyakat az extrém hideg!
A 30 perces kísérleti bemutatót 6 éves kortól ajánljuk.
Időpontok:
március 15., péntek 15 óra
március 16., szombat 12 óra
március 17., vasárnap 15 óra

Cseppfolyós élet
Miért "kék" a Föld? Melyik szervünk tartalmazza a legtöbb vizet? Minden vizet meg lehet inni? Mindenhol ugyanannyi víz van a Földön? Hogyan képes túlélni jó néhány élőlény a sivatagi körülményeket? Az interaktív foglalkozás keretében a gyerekek betekintést nyerhetnek a víz szerteágazó szerepébe és jelentőségébe.
A 30 perces ismeretterjesztő foglalkozást 8 éves kortól ajánljuk. A programra csak korlátozott számban tudunk látogatókat fogadni. Regisztráció a helyszínen.
Időpontok:
március 15., péntek 16 óra
március 16., szombat 10:30
március 16., szombat 14 óra

Mágikus víz
Mi történik, ha egy vízzel teli zacskót átszúrunk egy ceruzával? Hogyan juttathatunk át vizet egyik pohárból a másikba, anélkül, hogy átöntenénk?  Segíthet-e a víz megfordítani a dolgokat? Milyen gyorsan nyílhatnak ki a virágok víz hatására? Játékos kísérletek a vízzel.

A 30 perces interaktív foglalkozást 6 éves kortól ajánljuk. A programra csak korlátozott számban tudunk látogatókat fogadni. Regisztráció a helyszínen.
Időpontok:
március 15., péntek 14 óra
március 16., szombat 13 óra
március 16., szombat 16 óra
március 17., vasárnap 13 óra
március 17., vasárnap 16 óra

Lenyűgöző vízesések
Bámulatosan szép a hegyvidékeken kanyargó folyók völgye. A féktelenül rohanó víz partját magas sziklafalak határolják. A hatalmas kőtömbökön csattanó víz, mint ezernyi kis gyémántkristály hull vissza a folyóba. A zuhatagok keletkezésének számtalan oka lehet – ezek közül a legfontosabbakat veszi sorra a környezettudományi előadás.
A 20 perces előadást 8 éves kortól ajánljuk.
Időpontok:
március 15., péntek 14 óra
március 16., szombat 10:30

Agóra

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.