Hirdetés

Hirdetés

Heteken belül teljesül Debrecen áhított célja

civishir.hu

2019.03.28. 12:25

Heteken belül teljesül Debrecen áhított célja
Debrecen hozzájut a kívánt földterületekhez a BMW -beruházás érdekében (Illusztráció: Pixabay)

Alig kellett a kisajátítás eszközéhez nyúlni.

Hirdetés

Hirdetés

Olyan jól haladnak a földtulajdonosokkal zajló tárgyalások a BMW-beruházásra létrehozott északnyugati gazdasági övezetben, hogy néhány héten belül a teljes 400 hektáros terület az önkormányzathoz kerülhet – közölte Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester a debreceni közgyűlés március 28-i ülésén. A téma olyan további ingatlancserék kapcsán jött fel, amelyekre a testület sürgősségi indítvány keretében igent mondott.

– Már csak néhány csereszerződés, pontosítás van hátra. Úgy tűnik, fél év alatt sikerül mindenkivel megegyezni, ami rendkívüli teljesítmény; a tulajdonosok 90 százalékával egyetértésre tudtunk jutni, kisajátítási eljárás csak elenyésző mértékben szükséges.

Az új debreceni ipari park teljesen átformálja a város északnyugaton Kismacs, Nagymacs és Felsőjózsa közé eső, korábban mezőgazdasági hasznosítású területét, infrastruktúráját. Egyebek mellett sztrádacsomópontot építenek az M35-ös józsai szakaszán, bővítik a 33-as főutat, konténerterminált építenek, villamosítják a 108-as vasúti vonal egy szakaszát, összekötve a 100-as fővonallal és külön út épül az ipari park körül is. A területen jelenleg 22 milliárdos infrastrukturális munkák mellett régészeti feltárások folynak.
RaL

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.