Hirdetés

Egymilliót nyert a debreceni mestertanár

civishir.hu

2019.03.25. 08:48

Egymilliót nyert a debreceni mestertanár

Mert nagyon-nagyon jó!

Hirdetés

Hirdetés

A MOL Mester-M Díját idén is tíz, kiemelkedő munkát végző tanár és utánpótlásedző kapta meg. A díjazottakat a tanítványaik jelölése alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma választotta ki. Az erkölcsi elismerés mellett a díj fejenként egymillió forintos juttatással is jár.

A MOL Mester-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, ezzel egy időben szakmailag, emberileg is tanítványaik példaképei. A pedagógusokat általában saját, korábbi diákjaik és tanítványaik jelölik a díjra, majd a legérdemesebb jelöltek közül a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen tíz személyt díjaz. Idén a kuratórium több mint 400 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik átvehették az elismerést.

A Mester-M Díj 2018-as nyertesei

Természettudományos területen
Giliczéné László Kókai Mária, informatika- és fizikatanár (Csongrád)
Gőz József, biológia-kémia szakos tanár (Debrecen)

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium mestertanára óráin aktív gondolkodásra, természettudományos problémamegoldásra ösztönzi diákjait. Tanítványai minden fontos hazai biológiaverseny döntőjében szerepeltek már. A digitális innováció elkötelezettje. Az Arany János Tehetséggondozó, az Öveges Természettudományi Laborprogram, a Nemzetközi Biológia Diákolimpia és a „Természettudomány a színpadon” fesztivál, valamint a Szegedi Tudós Akadémia kutatásorientált tehetséggondozó programjának is munkatársa.

Dr. Pintér Ferenc, matematikatanár (Nagykanizsa)
Dr. Szalainé Tóth Tünde, biológia-kémia szakos tanár (Veszprém)

Művészet kategóriában
Polónyi István hegedűtanár (Budapest),
Sármai József zongoratanár (Budapest)
Szabóné Biró Klára furulyatanár (Miskolc) részesült elismerésben.

Sport 
ifj. Tomhauser István testnevelő tanár, atlétika szakedző (Budapest)
Ughy Imre kajak szakedző (Tiszaújváros)
Nagy Péter testnevelő tanár, röplabda szakedző (Kecskemét).

A 2007-ben alapított MOL Mester-M Díj az elmúlt több mint tíz évben az egyik legrangosabb szakmai elismeréssé nőtte ki magát. Az idei díjazottakkal együtt 105 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült az elismerésben. A MOL mint Magyarország legnagyobb vállalata évente mintegy 1,7 milliárd forintot adományoz a különböző társadalmi kezdeményezések számára.
TÁGMester_MGőz József

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.