Hirdetés

Debrecenben fontosak az emberi kapcsolatok

civishir.hu

2019.03.25. 10:39

Debrecenben fontosak az emberi kapcsolatok

A szociális munka alapszakos hallgatók ötödik alkalommal csatlakoztak a nemzetközi akcióhoz.

Hirdetés

Hirdetés

Flashmobbal és kerekasztal-beszélgetéssel hívták fel a figyelmet az emberi kapcsolatok fontosságára a szociális munka világnapjához kapcsolódva a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. – Az emberi kapcsolatok mint hálózatok működnek az életünkben. Ezek a hálózatok hatással vannak múltunkra, jelenünk és jövőnk alakulására. Erőforrásként lényeges szerepük van a közösségek működésében, változások elindításában és megvalósításában. Így az emberi kapcsolatok a változások eszközei a szociális munkában – hangsúlyozta Szoboszlai Katalin, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézet Szociális Munka Tanszék vezetője a március 21-i rendezvényen.

Az emberi kapcsolatok fontosságának előremozdításáról szóló eseményen több generáció képviselői ültek egy asztalhoz és egy-egy képre asszociálva fogalmazták meg gondolataikat a témáról.

– A kerekasztal-beszélgetés során kiderült, mennyire változatosan értelmezünk képeket, szituációkat, mondatokat, és ez nagyon jó példája volt a sokszínűségnek – fogalmazott Szoboszlai Katalin. Az összetartozásra egy flashmobbal, közös tánccal emlékeztettek a szervezők, a kar külföldi hallgatói pedig előadásaikban meséltek saját országukról és az ott megvalósuló emberi kapcsolatokról. Az Etiópiáról, Nigériáról és Szíriáról szóló bemutatókból a helyi kultúrát, szokásokat is megismerhette a közönség.

A Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége kezdeményezésére világszerte márciusban ünneplik a szociális munkások hónapját, és minden évben felhívják a figyelmet azokra a társadalmi csoportokra, akikkel a szociális munkások dolgoznak.

A Szociális Munka Tanszék és a szociális munka alapszakos hallgatók idén ötödik alkalommal csatlakoztak a nemzetközi akcióhoz.
Debreceni Egyetemszociális munka

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.