Hirdetés

Hirdetés

SMS-ben jött a jó hír, lehet beszélni egy másik debreceni BMW-üzletről

civishir.hu

2019.02.20. 15:11

SMS-ben jött a jó hír, lehet beszélni egy másik debreceni BMW-üzletről
Az együttműködési megállapodás szerdai aláírását koccintás követte (Fotók: Cívishír)

Közösen gondolkodnak a üzleti szolgáltató központok a cívisvárosban.

Hirdetés

Hirdetés

Együttműködési megállapodást írtak alá a Debrecen Business Service Centers Kerekasztal képviselői február 20-án a cívisváros prémium feltételeket kínáló irodaházában, a Forest Offices-ban. Az üzleti szolgáltató központokat tömörítő szervezet 2018 januárjában azzal a céllal jött létre, hogy a cégek egyesült erővel növeljék a szektor ismerségét és elismertségét Debrecenben, különös tekintettel az oktatási intézményekre. Jelenleg egyébként 3500-an dolgoznak ilyen központokban.

Az eseményen Papp László, Debrecen polgármestere egyebek mellett elmondta, az amerikai EPAM mellett a BMW is biztosan a Forest Offices bérlőjévé válik és reményei szerint 2 éven belül teljes kihasználtsággal működhet a ház. A BMW-vel való ilyen irányú tárgyalásokat rebesgették már, de csak most vált publikussá. Érdekesség, a polgármesternek a sajtóesemény közben sms-ben jelezték, hogy előrukkolhat a hírrel.

A politikus kiemelte, ha egy önkormányzatnak van felelőssége a gazdaságfejlesztésben, akkor az az, hogy ne váljon egysíkúvá a település gazdasága. Ezért nagyon fontos az SSC-szektor (Shared Service Center), vagyis az üzleti szolgáltató központok erősítése és Debrecen jól áll e téren, Budapest után a legerősebb pozícióval büszkélkedhet. 

– Debrecenben a gondolkodás egy irányba hat. Ugyanúgy látjuk a jövőt, ugyanazt tartjuk fontosnak és képesek vagyunk együttműködni, ami az egyik legnagyobb erősségünk.  Erre különösen vigyázni fogunk a következő évtizedekben – mondta arról, hogy a legerősebb helyi szereplők véleménye egyezik a nemzetközi régióközponti szerepre áhítozó város hosszútávú stratégiájáról.

Ezek nem olyanok, mint a megszokott call-centerek

Az NI Hungary Kft. ügyvezetője, Ábrahám László a hét céget tömörítő kerekasztal létrejöttének okára emlékeztetett. Nem jó az a gyakorlat – mutatott rá –, amikor a gazdasági szereplők kizárólag önmagukban igyekeznek kvalifikált munkarőt találni, képezni. Debrecenben közösen szervezik meg azt, hogy elmennek az iskolákba, az egyetemre megmutatni, milyen az SSC-szektorban helyt állni képes ideális jelölt és mely kompetenciákra van szüksége.
Az üzleti szolgáltató központok többek informáló-adatrögzítő call centereknél, hiszen külföldi ügyfeleknek szolgáltatnak a legkülönbözőbb szakterületeken. Nem csak az idegen nyelv tudása, hanem valamilyen szakmai ismeret is fontos a megfelelő emberi habitus (stressztűrő képesség, udvariasság stb.) mellett.

– Viszont ez nem azt jelenti, hogy a diákokat korán ki kell rántani az iskolapadból. Éppen ellenkezőleg, ne félművelten érkezzenek a munkaerőpiacra, száradjon csak meg a pecseét a diplomájukon… Akik hamar abbahagyják az iskolát, később hátrányba kerülnek a diplomásokkal szemben – jelentette ki Ábrahám László.

A kerekasztal nyitott, további cégeket várnak.

RaL

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.