Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Romák tiltakoznak a debreceni Fidelitas ellen 

| 2019. 02. 14. | 17:11:00
Bocsánatkérést követelnek.
Romák tiltakoznak a debreceni Fidelitas ellen 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erőszak és kirekesztettség a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat tükrében címmel tartanak pénteken konferenciát a Debreceni Egyetemen. A rendezvény ellen a helyi Fidelitas néhány aktivistája tüntetett a héten, az ifjú fideszesek szerint ugyanis szakmai konferenciának álcázva egyetemi politizálást szerveznek az oktatási intézményben.

Az előadók névsorából következtettek erre, a pénteki rendezvényen előadást tart a romagyilkosságok ügyében Gulyás József volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, Krémer Balázs szociológus, Kirs Eszter, a Magyar Helsinki Bizottság jogi előadója, illetve a Népszabadság két korábbi munkatársa, Kácsor Zsolt és Ónody-Molnár Dóra is.

A fidelitasosok „Ez nem a CEU, elvtársak”, „A jogszabályok mindenkire vonatkoznak” feliratú transzparensekkel vonultak az egyetem elé, de az egyik utalt a konferenciát szervező Együtt Debrecenért Egyesület elnöke, Giczey Péter SZDSZ-es múltjára is.

Terno Drom – Fiatal út Egyesület a merce.hu-nak eljuttatott közleményben írták le: felháborítónak tartják azt, hogy a Fidelitas politikai köntösbe bújtatva tiltakozik egy rasszista indíttatású támadássorozatot értékelő és elemző szakmai konferencia ellen.

„Mélyen elítéljük azt, hogy Önök számára a hat halálos áldozat, köztük egy 5 éves gyermek emléke sem szent, ha alkalmat találnak a propaganda terjesztésére. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Önök Sorosista rendezvénynek titulálnak egy olyan eseményt, amelyet a romák ellen elkövetett gyilkosságok áldozatainak emlékére szerveznek. Az aktivizmusukat inkább a Jobbik és az egyéb náci pártok ellen használják, és a kormánypárt fiatal szervezeteként emlékezzenek meg Önök is a 10 évvel ezelőtti szörnyűségről. Követeljük, hogy kérjenek bocsánatot az áldozatok hozzátartozóitól és a magyarországi cigányságtól!”

 – írta a közleményben a szervezet nevében Kiss Márió elnök.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.