Hirdetés

Nyomta a teherautós a 48-ason, nagy baj lett belőle

civishir.hu

2019.02.19. 08:07

Nyomta a teherautós a 48-ason, nagy baj lett belőle

Debrecen és Vámospércs között négy autó ütközött miatta.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki tehergépkocsival túl gyorsan hajtott és a követési távolságot sem tartotta be, ezért egy láncolatos ütközést idézett elő

A létavértesi férfi járműszerelvénnyel haladt a 48-as számú főúton haladt Vámospércs felől Debrecen irányába 80-90 km/h sebességgel annak ellenére, hogy az adott úton megengedett legnagyobb sebesség tehergépjárművek számára 70 km/h.

Haladása során részben figyelmetlenségből, részben pedig a gyorshajtásából adódóan nem tartott megfelelő követési távolságot és későn észlelte azt, hogy előtte egy tehergépkocsi lassít, ezért hirtelen fékezett, azonban kb. 80 km/h sebességgel hátulról nekiütközött. Ennek következtében a vétlen jármű az úton keresztbe fordult és mozgása során a bal oldali első részével nekiütközött az előtte álló és szabályosan balra kanyarodni szándékozó személygépkocsinak, majd az irányíthatatlanná vált teherautó a jobb oldali útárokba sodródott, ahol egy távvezetéket tartó oszlopnak ütközött, ami kettétört.

Az ütközéstől a vádlott által vezetett járműszerelvény áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival.

A balesetsorozat következtében az elsődleges ütközéssel érintett tehergépkocsi vezetője 8 napon túl gyógyuló bordatörést, illetve agyrázkódást szenvedett.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján büntetővégzés meghozatala keretében pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.
Vámospércs Létavértes

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.