Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem vall a debreceni hajléktalanokkal kegyetlenkedő férfi

| 2019. 02. 06. | 12:26:00
Az egyik sértett belehalt a bántalmazásba.
Nem vall a debreceni hajléktalanokkal kegyetlenkedő férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Törvényszék február 6-án nyilvános előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2018. január 1-jét követően Debrecen területén hajléktalanként élt, az éjszakái egy részét hajléktalanszállón töltötte, máskor pedig lakatlan ingatlanokban húzta meg magát, ahogy a sértett is. A két férfi együtt koldult. A vádlott a sértett által megszerzett pénzt többször elvette, erőszakosan viselkedett vele. R. L. korábbról ismerte az ügy másik hajléktalan sértettjét is.

Úgy bánt velük, mint egy kutyával

A vádlott és a két sértett 2018. január 22-én délután megjelentek egy Arany János utcai lakatlan ingatlannál, ahol berúgtak. 

R. L. szidalmazni kezdte K. I. sértettet, amiért a koldulással nem szerzett elég pénzt és a tüzelő is kevés. A vádlott magához vett egy 118 centiméter hosszú vízvezetékcső darabot, majd felszólította a sértettet, hogy kússzon oda hozzá. K. I. négykézláb odamászott, ezt követően a vádlott őt, mint egy kutyát, prancsszavakkal arra hívta fel, hogy álljon fel, feküdjön a földre vagy üljön le. Ez később agresszivitásba fordult át, R. L. a sértettet a vízvezetékcsővel többször testszerte megütötte, majd puszta kézzel is bántalmazta, többször bele is rúgott, amely során a sértett egyszer az eszméletét is elvesztette. R. L. ekkor a férfi haját meggyújtotta, amitől a sértett magához tért, majd őt a vádlott vízzel lelocsolta – fogalmaz a vád.

A harmadik férfi Á. D., aki jelen volt a bántalmazás során, látva K. I.-t, kérte a vádlottat, hogy fejezze be a cselekményt. R. L. ekkor a férfi felé fordult, megfenyegette őt, majd a vasrúddal őt is megütötte.

A vádlott ezután felhagyott azzal, hogy K. I.-t bántalmazza, azonban elvette a rajta lévő kabátot és a cipőit, majd azokat a kályhában elégette, mert szerinte a sértett nem fűtött megfelelően. Ezután mindhárman lefeküdtek aludni, azonban a sértetteknek csak a hideg kövezeten feküdhettek le, mert a vádlott a matracukat elvette tőlük.

Az ügyészség szerint az éjszaka folyamán R. L. felkelt és odament a hiányos öltözetben a betonon fekvő, a bántalmazás miatt elgyengült K. I.-hez, akit kihúzott a lakóház udvarára és ott hátra hagyta. A sértett annyira félt a vádlottól, hogy nem mert a szobába visszamenni, hanem az udvarról ki akart menni, azonban a lába beszorult egy raklapba, amely során a férfi elesett és nyílt lábszárcsonttörést szenvedett. A sértett mozgásképtelenné vált, az ingatlan udvarát elhagyni már nem tudta, a raklapon feküdt és a testhőmérséklete folyamatosan csökkent, a hőmérséklet éjfél környékén közel -8 Celsius-fok volt. 

A rendőrök 2018. január 22-ről január 23-ára virradó éjszaka ellenőrizték azon belvárosi ingatlanokat, ahol információik szerint hajléktalanok éjszakáznak. Így jutottak az Arany János utcai házhoz, amelynek udvarára bevilágítva észlelték, hogy egy raklapon hiányos öltözetben fekszik egy férfi, aki külső ingerekre alig reagált.

A kórházban meghalt

A rendőrök azonnal értesítették a mentőszolgálatot, a sértettet kiemelték az udvarról, megkezdték az újraélesztését, mivel a keringése összeomlott. A férfi a gondos ápolás ellenére aznap délelőtt a kórházban elhalálozott – fogalmaz a vádirat.

A vádlott letartóztatásban van, cselekménye akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés