Hirdetés

Menstruációs szegénység: Debrecen példát mutatott

civishir.hu

2019.02.12. 12:52

Menstruációs szegénység: Debrecen példát mutatott

Négyszáz nem luxustáska gyűlt össze.

Hirdetés

Hirdetés

Nem luxustáska néven indítottak fiatalok január 31-ig zajló adománygyűjtő akciót olyan nők számára, akiknek helyzetüknél és/vagy anyagi lehetőségeik miatt gondot okoz a személyes higiénia fenntartása. Arra kérték az adakozókat, válasszanak ki egy viszonylag jó állapotban levő táskát, amire már nincs szükségük, majd tegyenek bele olyan higiéniai termékeket, amik mindennapi használatúak és számukra nem tartoznak a luxus kategóriába.

A debreceni gyűjtőponton, a Szent Anna utcai Fitty Land életmód stúdióban néhány nap leforgása alatt 400 táska gyűlt össze,

amikbe javarészt fogkefét, intim betétet, szappant, tusfürdőt, sampont, törlőkendőt, fehérneműt, édességet tettek az adakozók, így segítve azokon, akik úgynevezett menstruációs szegénységben szenvednek, azaz talán még fürdőszobájuk sincs. Dr. Deme-Nagy Ágnes, a Fitty Land tulajdonosa a Cívishír érdeklődésére elmondta, teljes debreceni gimnáziumi csoportok, fiatal hölgyek, kisgyerekes anyukák, de olyan öregurak is vittek hozzájuk táskát, akiket a felesége küldött. A 400 nem luxustáskát a Máltai Szeretetszolgálat a helyszínről elszállította, munkatársaik hamarosan átadják a rászorulóknak.

Az adománygyűjtéshez a Cívishír szerkesztősége is csatlakozott.
adományNem luxustáskamenstruációs szegénység

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.