Hirdetés

Különleges koalícióhoz csatlakozott a Debreceni Egyetem

civishir.hu

2019.02.18. 11:38

Különleges koalícióhoz csatlakozott a Debreceni Egyetem

Elfogadták a kérelmet.

Hirdetés

Hirdetés

Csatlakozott a mesterséges intelligencia kutatásának és felhasználásának erősítését célzó Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz a Debreceni Egyetem. Az intézmény a szervezet több munkacsoportjának tevékenységébe is bekapcsolódhat.

Az MI Koalíció elnöksége, a januári elnökségi szavazáson többséggel elfogadta a Debreceni Egyetem csatlakozási kérelmét a koalícióba.

Az egyetem szakmai képviseletét az Informatikai Kar látja el. Vaszil György, a Számítógéptudományi Tanszék egyetemi tanára a hirek.unideb.hu kérdésére elmondta, az intézmény a testület több munkacsoportjának tevékenységében is részt vesz majd. – A testület az első plenáris ülésén hat szakmai munkacsoport létrehozásáról döntött. Ezek közül a Debreceni Egyetem a technológia és biztonság, az adatipar és adatvagyon, a nemzetközi kapcsolatok, valamint az oktatás és tudatosítás témakörében működő csoportok munkájába kapcsolódhat be.

A Mesterséges Intelligencia Koalíciót 2018 októberében hozták létre több mint 70 taggal.

Az MI Koalíció célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon. A több mint 70 nemzetközi és hazai céget, egyetemeket, tudományos műhelyeket, szakmai és közigazgatási szervezeteket tömörítő MI Koalíció működését a Digitális Jólét Program biztosítja.

– A koalíció megalapításában ölt testet Magyarország válasza a mesterséges intelligencia generálta kihívásokra, platformot teremtve az ezen a területen dolgozó szervezetek együttműködéséhez. A napjainkban zajló negyedik ipari forradalmat az intelligens, döntésképes robotok megjelenése, elterjedése jellemzi. Fontos, hogy hogyan viszonyulunk az intelligens gépekhez, és milyen jogi, gazdasági válaszaink vannak a tömeges alkalmazásuk kapcsán felmerülő kérdésekre – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a szervezet tavalyi megalakulásakor.

Debreceni EgyetemMesterséges Intelligencia Koalíció

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.