Hirdetés

Hirdetés

Ismét bíróság elé áll a volt szabolcsi aljegyző

szabolcsihir.hu

2019.02.03. 12:30

Ismét bíróság elé áll a volt szabolcsi aljegyző

Debrecenben folytatódik a büntetőügy.

Hirdetés

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint Sz. Péter 2013 tavaszától Újkenéz aljegyzője volt. A település önkormányzata 2014-ben a Belügyminisztériumtól több mint 27 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzati konyha felújítására. 2015 márciusában az aljegyző telefonon értesítette a másodrendű vádlottat, hogy ha van olyan ismerőse, aki a kivitelezési munkákat el tudja végezni, akkor ő beosztásából fakadóan el tudja intézni, hogy a vállalkozó nyerje a pályázatot. Ezért cserébe a kifizetett összegből 1 millió forintot kért. A másodrendű vádlott tárgyalt is az ügyben egy idáig nem azonosított vállalkozóval, aki elfogadta az ajánlatot. Végül a vállalkozó nem indult a pályázaton. A vádlottak tagadták a bűncselekmény elkövetését. 

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék tavaly márciusban

  • Sz. Péter elsőrendű vádlottat hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.
  • L. Z. másodrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt (mint visszaesőt) 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik felmentésért illetve enyhítésért fellebbeztek.

A hivatali vesztegetés miatt indult büntetőügy február 5-én folytatódik a Debreceni Ítélőtáblán.
Újkenézaljegyző

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.