Hirdetés

Ismerje meg a legújabb gyógymódokat Debrecenben!

civishir.hu

2019.02.11. 14:25

Ismerje meg a legújabb gyógymódokat Debrecenben!

Az ekcéma az egyik leggyakoribb bőrbetegség.

Hirdetés

Hirdetés

Az atópiás ekcéma eredetével, kialakulásával, megelőzésével és terápiájával kapcsolatos új eredményekről, valamint lehetőségekről tájékoztatták a régióban dolgozó orvosokat a Debreceni Egyetem szakemberei február 8-án a DAB Székházban.

Az egyik leggyakoribb bőrbetegség az ekcéma egyik fajtája, hazánkban a 18 év alatti korosztály csaknem 20 százalékát érinti.

– Az atópiás ekcéma, vagy dermatitisz általában gyermekkorban alakul ki, de korábban úgy tudtuk, hogy felnőttkorra tünetmentessé válik. A legújabb adatok szerint viszont a betegek 20-25 százalékánál megmarad a betegség – hangsúlyozta Szegedi Andrea a Debreceni Egyetem Bőrgyógyászati Allergológiai Tanszék a DAB Immunológiai Munkabizottsága, valamint a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság 14. allergológiai ülésén.

A tanszékvezetője elmondta: ma már ismert, hogy a bőr gyermekkortól kezdődő megfelelő ápolásával enyhíthető az atópiás ekcéma, a szükséges kezelés hiányában viszont nagyobb a rizikó az asztma és a szénanátha kialakulására, ez a három betegség a bőr gyulladása miatt társul.

A szakember beszámolt egy olyan új biológiai kezelésről is, amely előrelépést jelenthet az atópiás dermatitisz terápiájában. Az új készítmény hazánkban a nagyon súlyos betegek számára egyedi engedéllyel már elérhető. Szegedi Andrea hozzátette: 1-2 éven belül újabb innovatív terápiák várhatók, továbbá arra biztatja a betegeket, érdeklődjenek kezelőorvosuknál az új gyógymódok iránt, mivel a Bőrgyógyászati Klinikán is folyamatosan van lehetőség a legmodernebb gyógyszerek megismerésére és kipróbálására.

A találkozón szó volt a betegség és az ételallergiák közötti kapcsolatról, az atópiás ekcéma csecsemőkori táplálással való prevenciójáról és kezeléséről, továbbá a szakemberek megvitatták a légúti allergiás betegségek bőrön keresztüli kialakulását is.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.