Hirdetés

Hirdetés

Finisben a botránydarab próbája Debrecenben + Fotók!

2019.02.18. 14:09

Finisben a botránydarab próbája Debrecenben + Fotók!
Papp István (b) a katona és Mercs János (j) Ian szerepében Sarah Kane Szétbombázva című tragédiájának próbáján a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Horváth Árpád Stúdiószínházában (Fotó: mti)

Hiába minden tiltakozás, két nap múlva bemutatják.

Hirdetés

Hirdetés

Trágár nyelvezete miatt hírhedté vált, s ezáltal sokat támadott darabot mutat be a Csokonai Színház február 20-án, Bethlenfalvy Ádám rendezésében.

Az előzményekkel a Cívishíren részletesen foglalkoztunk, miután a szövegkönyv már a próbák alatt kiszivárgott, és még a rendezővel is beszélgettünk.

A tragikus sorsú, 28 évesen az öngyilkosságot választó angol drámaíró, Sarah Kane Szétbombázva című, 1995-ös műve az erőszak természetrajzáról szól. Mégpedig szokatlan vulgaritással. Ezért is kötik a megtekintését Debrecenben korhatárhoz: 18 év alattiak nem nézhetik meg a műfaja szerint pszeudo-realista tragédiát.

Nem elég az a debreceni közgyűlés volt jobbikos tagjának, Ágoston Tibornak, aki egy januári ülésen hosszasan taglalta, hogy miért távolítaná el a repertorából a darabot, de még aláírásgyűjtés is indult. Ennek ellenére nem vették le műsorról Sarah Kane színművét, a próba a finisben tart, két nap, és bemutatják!

Mercs János (b) Ian és Tolnai Hella (j) Cate szerepében a hétfői próbán (Fotó: mti)

 

Csokonai SzínházSzétbombázva

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.