Hirdetés

Hirdetés

Ezer tevás dolgozót várnak a debreceni tüntetésre

civishir.hu

2019.02.11. 12:32

Ezer tevás dolgozót várnak a debreceni tüntetésre

Magasabb bért szeretnének.

Hirdetés

Hirdetés

A munkáltató által adott elfogadhatatlan bérajánlás és az ajánlás mértékének felosztási javaslata miatt február 11-én, 15 órától a tüntetést szerveznek a Teva gyógyszergyár munkavállalói. 

Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a Cívishír érdeklődésére elmondta, a dolgozók 15 órakor fognak gyülekezni a gyár előtt, s 17 óra 30 percig demonstrálnak. – Reményeink szerint 16 óra körül már tudunk információt adni a bértárgyalásokról. Nem elsősorban a béremelés a kérdés, hanem az, meg tudunk-e úgy állapodni, hogy minden dolgozó egy fix összegű emelést kapjon. Egyelőre csak százalékos javaslata van a munkáltatónak, az viszont csak egy kicsit differenciálja a kereseteket, ezáltal nem éri el azt a célt, melyet a szakszervezet szeretne.

Székely Tamás szerint általánosságban elmondható, a Teva munkavállalóinak bérezése a gyógyszeripari bérektől nagyjából havi 100 ezer forinttal elmarad és a teljes munkaerőpiacot tekintve is lemaradásban van.

A szakszervezet és a Teva között befagytak a bértárgyalások, mivel a munkáltató által felkínált 7 százalékos béremelést a VDSZ nem fogadta el.

Az előrejelzések szerint akár ezer ember is megjelenhet a tüntetésen.
béremelésdemonstrációteva

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.