Hirdetés

Hirdetés

Éveken át szexrabszolgát tartott egy debreceni férfi

civishir.hu

2019.02.02. 11:26

Éveken át szexrabszolgát tartott egy debreceni férfi
A kép illusztráció

Prostitúcióra kényszerítette, hitelt vetetett fel vele.

Hirdetés

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint B. Zsolt vádlott 2010 nyarán internetes álláshirdetés útján ismerkedett meg L. K. sértettel, aki elkezdett dolgozni neki a férfi debreceni albérletében. A vádlott már az első nap közölte a sértettel, hogy csak akkor kap munkát, ha vele szexuális kapcsolatot létesít és teljesíti kívánságait. Ebbe a sértett, mivel kellett neki a munka és a pénz, beleegyezett.

2010 júliusa és 2012 februárja között a vádlott a sértettet fogva tartotta, megerőszakolta, prostitúcióra kényszerítette, megverte és megöléssel fenyegette, folytatólagosan bántalmazta, lelki terrorban tartotta.

A sértettnek a vádlott által feladott hirdetés alapján az erre jelentkező személyekkel közösülnie, fajtalankodnia kellett. A szexuális szolgáltatásokért alkalmanként 10-15 ezer forintot kapott, amit át kellett adnia a vádlottnak. A vádlott 2010 őszén arra kényszerítette a sértettet, hogy két pénzintézettől hitelt vegyen fel, sőt a sértett diákhitelét is át kellett adnia a vádlottnak.

A sértett a vádlott utasítására fokozatosan megszakította családjával és barátaival is a kapcsolatát.

A sértett családja 2011 januárjában bejelentette a lány eltűnését, így elrendelték annak körözését. Ő, miután a vádlott ismét durván bántalmazta, feljelentést tett a rendőrségen.

B. Zsolt 2008 és 2009-ben több sértettel létesített szexuális kapcsolatot, akiket bántalmazással, zsarolással, fenyegetéssel vett rá az aktusra. Az egyik sértettel egy kft-t hozott létre 2009-ben. Amikor azonban a nő ki akart szállni a vállalkozásból, őt is tovább zsarolta és fenyegette. Egy másik sértettől összesen másfél millió forintot kért és kapott kölcsön a vádlott. Azonban, amikor a nő kérte az összeget, a férfi intim együttlétükről készült videófelvétellel zsarolta, miszerint felteszi azt az internetre. 

Az első fokon eljárt Debreceni Járásbíróság 2017-ben B. Zsoltot

  • személyi szabadság megsértésének bűntette,
  • súlyos testi sértés bűntette,
  • kerítés bűntette,
  • szexuális erőszak bűntette,
  • szexuális kényszerítés bűntette,
  • zsarolás bűntette,
  • csalás és rongálás vétsége miatt

5 év 8 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A másodfokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018 szeptemberében a vádlott cselekményeit részben eltérően minősítette, illetve a vádlottat a kényszerítés bűntettének kísérletet miatt emelt vád alól felmentette, és a vádlottal szemben másfél millió forint vagyonelkobzást rendelt el. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az ítélet ellen a vádlott lés védője felmentésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla február 4-én kezdi a büntetőügy tárgyalását. 
szexrabszolga

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.