Hirdetés

Hirdetés

Eléggé megizzadt Debrecenben Berki Krisztián

unideb.hu

2019.02.01. 11:04

Eléggé megizzadt Debrecenben Berki Krisztián

Sok segítséget kap a tanulásban az olimpiai bajnok.

Hirdetés

Hirdetés

Hiába a neveztek el róla tornaelemet, hiába az olimpiai bajnoki cím, a mikroökonómia-tanár még tőle is tud nehezet kérdezni. A félévi vizsgák apropóján beszélgettünk a Debreceni Egyetem világbajnokságra és szakdolgozatírásra készülő hallgatójával, Berki Krisztiánnal.

A kiváló sportoló a DE Gazdaságtudományi Kar sportszervező szakán tanul, és habár nem igazán szereti a könyveket bújni, mégis mindent megtesz azért, hogy megszerezze első diplomáját.

– Ez a félévem egy picivel gyengébb lett, mint az előző, de a távlati célokat tekintve azért jól állok. Csütörtökön vizsgáztam mikroökonómiából és angolból, egy kicsit megizzasztottak a tanárok, de azért sikerült mindkettő – mesélte boldogan a hirek.unideb.hu oldal munkatársának. Hozzátette: a Debreceni Egyetem mentorprogramja révén nagyon sok segítséget kapok abban, hogy a tanulás is gördülékenyen menjen az edzések mellett. – Igaz, néha én is tudok olyan információkat adni élsportolóként, ami egy kis pluszt adhat az egyes tantárgyakhoz.

A tanulás mellett természetesen a felkészülést sem hanyagolja el a komoly vállműtétet átesett Berki Krisztián, aki elárulta, hogy edzője mindkét területen a maximumot várja tőle. 

– Most már van egy jó és egy még jobb vállam, el tudtuk kezdeni fokozatosan a terhelését, egyelőre jól reagál rá. Vannak napok, amikor az időjárás miatt kicsit érzékenyebbek a műtéti hegek, de többségében folyamatosan tudok edzeni. Szeretnék minél előbb formába lendülni, és visszahozni azt, amit a 2017-es Európa-bajnokságon a közönség láthatott tőlem Kolozsváron. Arra a gyakorlatra tudok majd építkezni az stuttgarti világbajnokságra, ami ősszel lesz, és ami belépőt jelenthet a tokiói olimpiára – mondta bizakodva az élsportoló.

A felkészülés közben hozzá kell látnia a szakdolgozatíráshoz is, amelynek témája igazán testhezálló: a magyar tornasport gazdasági helyzete. Ha minden akadályt sikeresen vesz az egyetemen, akkor ősszel diplomázhat, de – ahogy fogalmazott – úgy belejött a tanulásba, hogy abba sem akarja hagyni.

– Ha sikerül megszerezni a sportszervező diplomám, akkor szeretném még tovább képezni magamat, hiszen nem tudom, mit hoz a jövő. Nyilván szeretnék a tornasport közelében maradni, úgyhogy a Debreceni Egyetem sportközgazdász mesterszakja éppen ideális lenne számomra.
Berki Krisztiánsportszervező

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.