Hirdetés

Hirdetés

Digitalizált közösségi főzés Debrecenben

civishir.hu

2019.02.10. 17:14

Digitalizált közösségi főzés Debrecenben

Nagyszülők és unokáik közösen készítettek ebédet.

Hirdetés

Hirdetés

Recept internetről vagy szakácskönyvből? Nagyanyáink írott főzési tippjeit használjuk még manapság, amikor már minden információ elérhető digitalizált formában? Van-e különbség a papíralapú és az online ételkészítési trükkök között?

Ezekre az izgalmas kérdésekre kereste a választ az idén 20 éves Debreceni Kőr Dáma Egyesület egy közösségi főzés során február 10-én a Séfakadémián, ahová nagyszülőket, szülőket, gyerekeket vártak egy közös vasárnapi ebéd elkészítésére.

A Biztonságos Internet Napját ünnepeljük február 5-én, melynek apropóján az Egyszülős Központ az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával országszerte rendhagyó programokat szervez az internetes biztonság, zaklatás, felelős mobilhasználat témakörében.
– Kamasz gyerek édesanyjaként mindennap tapasztalom, milyen nehéz meghúzni a határokat a gyerekek számítógépezési, mobilozási szokásaiban. Fontos, hogy ők is értsék, a sok érdekesség, izgalom mellett, amelyet a digitális világ nyújt, milyen veszélyeket és fenyegetéseket hordoz ez a közeg. Ugyanakkor nekünk, szülőknek is jobban bele kell tanulnunk azokba az alapfogalmakba, amelyek között a gyerekeink élnek. Egy hónapon át tartó programsorozatunk célja, hogy közelítse a generációs szokásokat, hiszen előttünk nincs még követendő példa, mi vagyunk az első szülők, akiknek a gyerekeik már nap mint nap használják az internetet – fogalmazott Nagy Anna, az Egyszülős Központot működtető alapítvány kuratóriumának elnöke. 

Debrecenben egyedülállóként a Debreceni Kőr Dáma Egyesület csatlakozott a programsorozathoz, melynek kapcsán Porkoláb Gyöngyi, az egyesület elnöke elmondta: a közösségi főzés ötletének alapgondolatát az adta, hogy amíg a szülei, nagyszülei még receptkönyvből főztek-sütöttek, addig ő már három lányánál is azt tapasztalta, hogy internetről töltik le a recepteket.
– Egyszerű és gyors az online hozzáférés, nem beszélve arról, hogy valós tapasztalatokat, hasznos főzési-sütési tippeket is olvashatunk a kommentekben. A Séfakadémián egy családi ebéd közös elkészítése volt a feladat, 7 család vett részt az eseményen: volt, aki tejszínes-garnélás spagettit készített citrusos tart desszerttel, de a hagyományos rántott hús-burgonyapüré kombináció is megjelent diós brownie-val. Egyetlen kikötés az volt, hogy a digitális és analóg felhasználói szokások, szükségletek közeledjenek egymáshoz – tette hozzá.

A Kapcsolj Ki! programok részeként a Debreceni Kőr Dáma Egyesület február 24-én 17 órától egy szemléletformáló társas estet is szervez az Ifjúsági Házban, ahol az online-offline társasjátékozás lehetőségeit próbálják majd kiaknázni.
Kőr DámaSéfakadémia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.