Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben utasok tájékoztatják az utasokat

| 2019. 02. 19. | 14:35:00
Lezárult a DKV Hangja kampány.
Debrecenben utasok tájékoztatják az utasokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. életében a 2019-es év a jubileumok éve. Idén 5 éves a debreceni 2-es villamos, 10 éves a DKV színeiben az autóbusz-közlekedés, valamint 135 éves a társaság. A jubileum keretében egész éves rendezvénysorozattal és megannyi újdonsággal készül a DKV Zrt.

Első fontosabb lépésként teljesen megújul a DKV akusztikus utastájékoztató adatbázisa.

– A jubileumok éve tökéletes apropó arra, hogy több újdonságot is bevezessünk a debreceni közösségi közlekedésben. Az év elejétől megváltozott a társasági szlogenünk. Az új mottó az elmúlt időszakban tett környezetvédelmi törekvéseinken alapul: Közösségi közlekedéssel a zöld környezetért – mondta Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója.

Az üzenet nem más, mint hogy autóbusszal, trolibusszal és villamossal utazva napi szinten sokat tehetünk egy egészséges, élhető, zöld nagyvárosi életért. 

Következő lépésként – amit már az utasok hallható módon is tapasztalhatnak majd – a járműveken új hangok szólalnak meg, és tájékoztatnak arról, hogy mely megállóba érkezik a jármű, illetve milyen módosított útvonalon közlekedik egy-egy járat.

– A városban folyamatosan növekszik a külföldi diákok és vállalatoknál dolgozó utasok száma. Ennek megfelelően a járműveken az akusztikus és nyomtatott utastájékoztató anyagok a jövőben angol nyelven is elérhetőek lesznek – hangsúlyozta Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

Debrecenben 2009. július 1-től Iván Aurél hangjának köszönhetően kaptak tájékoztatást az utasok nemcsak az autó-, trolibuszon, villamoson, hanem a megállóhelyeken található jegykiadó automaták akadálymentes üzemmódban történő használatakor, de számos DKV-s animációs film narrátoraként is hallható volt.

A jubileumi év kapcsán hirdették meg 2018 végén a DKV Hangja kampányt, így február 26-tól új hangok tájékoztatják az utasokat. Olyan debreceni lakosok, vagy a mai napig szorosan a városhoz kötődő jelentkezők pályázatát várták, akik elhivatottak a közösségi közlekedés iránt, és szívesen kipróbálnák magukat az élet más területén is. Több mint ötven beérkezett pályázó közül 18 embert választottak ki. Az új hangok között van, aki vendéglátósként, énekesként, kutatóként, íróként, informatikusként, pedagógusként dolgozik, de mellettük felcsendülnek majd országosan és helyi szinten is ismert hangok, korábbi és jelenlegi rádiósok személyében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.