Hirdetés

Debrecenben sokat jelent a kibővített csok

2019.02.12. 12:21

Debrecenben sokat jelent a kibővített csok
(Fotó: illusztráció)

Kérdés, hogy meddig. Az árak várhatóan tovább emelkednek.

Hirdetés

Hirdetés

A kormány bejelentett új családpolitikai intézkedései, különösen a csok, vagyis a családi otthonteremtési kedvezmény kibővítése várhatóan rendesen felrázza majd az ingatlanpiacot.  Az Ingatlan.com kiszámolta, hogy mennyivel tudnak majd nagyobb lakást venni a családok az extra pénzből, vagyis mennyit ér négyzetméterben a csok kiterjesztése. 

A jövőben már a kétgyerekes családok is fölvehetnek 10 millió forint kedvezményes hitelt a támogatás mellé, és abból a két- és többgyerekesek is vehetnek használt lakásokat is.

Az ingatlanos portál azzal számolt, hogy két gyermek után a kibővítéssel 11,43 millió forintot lehet kapni, ebből 10 millió a hitel. Ennyiből Debrecenben jelenleg 30 négyzetméterrel nagyobb lakást lehet venni!

Az ingatlanközvetítő portál szerint van, ahol már pusztán a 11,43 millió forintból lehet venni egy otthont, egy megyeszékhelyen vagy megyei jogú városban egy 59 négyzetméteres lakásra, falun pedig egy 101 négyzetméteres sorházra is elég lehet a támogatás és a kedvezményes hitel önmagában. 

Az árak minden bizonnyal nem maradnak majd változatlanok, a csok bővítése miatt várhatóan emelkedni fognak az ingatlanárak. Az Ingatlan.com szerint elsősorban az 55-80 négyzetméteres budapesti és nagyobb vidéki városokban lévő lakások drágulhatnak jelentősen.

CSOKingatlan

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.