Hirdetés

Cinikus kormányzati válaszról beszél az LMP 

civishir.hu

2019.02.21. 19:56

Cinikus kormányzati válaszról beszél az LMP 
Ungár Péter és Jármi Péter a február 21-i sajtótájékoztatón (Fotó: Cívishír)

Elégedetlenek azzal, ami a légszennyezettségi veszélyhelyzet ügyében történik, Debrecenben javaslatokat tesznek.

Hirdetés

Hirdetés

Debrecen élhetőségének javítására tesz néhány hónapon belül javaslatokat az LMP – közölte Jármi Péter egy február 22-i sajtótájékoztatón. A parlamenti párt Hajdú-Bihar megyei elnöke elsősorban a zöldterületek növelésével, a közösségi közlekedés külvárosi fejlesztésével, a Debrecenen áthaladó áruszállítás minimalizálásával, valamint a kerékpáros- és gyalogosforgalom növelésével lát erre esélyt, az egyik fő cél pedig a légszennyezettség csökkentése lenne.

Az Európai Bizottságnál 3 éve állapították meg, hogy Magyarországot kötelezettségszegés terheli a légszennyezettségi határértékek túllépése és a megfelelő intézkedések hiánya miatt. Tavaly májusban az eljárás megindítását is bejelentették.

Előtte Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az Agrárminisztériumtól cinikus választ kapott, amikor írásban azt kérdezte, mit tesz a kormányzat a levegőminőség javítása érdekében. – A tárca válasza szerint „csinálnak majd valamit 2030-ig”. Addig viszont eltelik még pár év, miközben a légszennyezettségi veszélyhelyzet súlyos közegészségügyi kockázatokkal jár – fogalmazott a politikus, aki elsősorban a környezetkárosító fűtőanyagok kiváltását és a közösségi közlekedés erősítését várná az államtól. Előbbit nehezíti, hogy alapvetően a szegények használnak ilyen fűtőanyagokat, mert nem telik másra.

Február 19-én a riasztási, február 20-án a tájékoztatási küszöbértéket haladta meg a szálló por légköri koncentrációja Debrecenben.

RaL

LMPDebrecenlégszennyezettség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.