Hirdetés

Hirdetés

Börtönbüntetést kapott az áfacsaló Debrecenben

civishir.hu

2019.02.07. 11:43

Börtönbüntetést kapott az áfacsaló Debrecenben
A kép illusztráció.

Több mint százmilliót nem fizetett be.

Hirdetés

Hirdetés

Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2018 szeptemberében T. L. vádlottat költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett számvitel rendje megsértésének bűntette miatt 5 év próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre és 5 év gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és a vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Egyebekben helybenhagyta az Egri Törvényszék ítéletét.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2011 júniusától egy gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó kft. ügyvezetője volt.  A vádlott vezetésével működő cég 2011 és 2013 között több mint 450 millió forint értékben értékesített autót magyarországi vevők részére. A kft. 2011 harmadik negyedévétől kezdve 2013. első negyedévével bezárólag nem tett eleget az értékesítések utáni általános forgalmi adó fizetési kötelezettségének, megkárosítva ezzel a költségvetést. A kft. több esetben jogtalanul vont le áfát, mert nem rendelkezett a levonás alapjául szolgáló egyetlen számlával sem, vagy nemleges adóbevallást nyújtott be.

A vádlott, mint a cég ügyvezetője 2011 szeptembere és 2013 első negyedéve között több mint 100 millió forintot nem fizetett be a központi költségvetésbe.
Debreceni Ítélőtáblaáfacsalásbörtönbüntetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.