Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Addig sanyargatták Nyíregyházán háziszolgájukat, míg meg nem halt

| 2019. 02. 09. | 11:42:00
Hat vádlott áll a debreceni bírák elé.
Addig sanyargatták Nyíregyházán háziszolgájukat, míg meg nem halt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint az első- és másodrendű vádlottak 2007 környékén nyíregyházi ingatlanjukba csábították a sértettet annak reményében, hogy kihasználják őt. A sértett éretlen személyiségű, szorongó, az áltagtól jóval elmaradottabb intelligenciájú nő volt. A vádlottak 2013 elején több alkalommal súlyosan bántalmazták, megalázták miközben egy fűtetlen, hátsó helyiségben kellett aludnia. A nő egy alkalommal eszméletét vesztette, ezért kórházba szállították. Ekkor mindössze 40 kilogramm volt. A kihűlés és a sérülések miatt közvetlen életveszélyes állapotba került, életét az orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ötödrendű vádlott napi rendszerességgel szemtanúja volt a bántalmazásoknak, azonban semmilyen segítséget nem nyújtott a sértettnek. 2013 februárjában a többi vádlott meglátogatta a kórházban fekvő sértettet és arra kérték, hogy ne tegyen terhelő vallomást házigazdáira. Rávették, hogy egy általa írt levélben azt állítsa, hogy ismeretlen személyek bántalmazták. A sértett ennek eleget is tett, megírta az elsőrendű vádlottat mentő levelet, amelyet el is juttattak az ügyészségre. A bántalmazott nő márciusban tért haza, ahová beköltözött a harmad- és negyedrendű vádlott is 5 gyermekükkel; ezt követően a sértett haláláig továbbra is rendszeresen, puszta kézzel, ököllel, botszerű eszközökkel bántalmazták, rugdosták a nőt, egyrészt azért, mert nem voltak megelégedve a ház körül végzett munkájával, másrészt meggyőződésük volt, hogy a sértett a kórházban mégis tett terhelő vallomást az elsőrrend vádlottra. A vádlottak megpróbálták betanítani a sértettet arra, hogy a rendőrségi kihallgatásai alkalmával mit mondjon. 2013 decemberében a sértett meghalt. 

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék tavaly

  • K. Zs. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.
  • K. Zs-né másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.
  • K. A. harmadrendű vádlottat társtettesként , folytatólagosan elkövetett testi sértés bűntette, társtettesként, folytatólagosan elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság felügyeleti jogát 5 gyermeke vonatkozásában megszüntette.
  • K. V. O. negyedrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés bűntette, társtettesként folytatólagosan elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.
  • L. T. ötödrendű vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.
  • H. Zs. hatodrendű vádlottat társtettesként folytatólagosan elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Nagy Márton közölte, a Magyar Postára a jövőben is szükség lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.