Hirdetés

A gyógyszer nem játék! Országjárásba kezdenek a jövő gyógyszerészei

2019.02.18. 17:49

A gyógyszer nem játék! Országjárásba kezdenek a jövő gyógyszerészei
(Fotó: unideb.hu)

A Debreceni Egyetem hallgatói a kisebbeknek segítenek.

Hirdetés

Hirdetés

Középiskolásokat tanítanak egészségtudatos életmódra és biztonságos gyógyszerhasználatra a Debreceni Egyetem gyógyszerész szakos hallgatói. Az intézmény 44 diákja országszerte több mint 90 előadást fog tartani. Sokan saját középiskolájukba mennek vissza.

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán még 2015-ben kezdődött felmérés, amely a középiskolás diákok gyógyszertári és egészségügyi ismereteinek megismerésére irányult. Az eredmények hatására az egyetem szakemberei betegedukációs mintaelőadást dolgoztak ki.

Az uniós forrásból megvalósuló projekt ösztöndíjprogramjában most az intézmény 44 gyógyszerészhallgatója nyert támogatást arra, hogy országszerte előadásokat tartsanak a középiskolásoknak arról, hogyan őrizhetik meg egészségüket minél hosszabb ideig. 

A programot a Debreceni Egyetem Oktatási Igazgatósága is felkarolta.

A február 15-i rendezvényen együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara, valamint a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, amely biztosítja, hogy a középiskolásoknak szóló betegedukációs előadások ne csak Debrecenben, hanem az egész országban megvalósulhassanak.

gyógyszergyógyszerész

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.