Hirdetés

Hirdetés

Újabb nagy dobásra készül Debrecen!

MTI

2019.01.15. 11:32

Újabb nagy dobásra készül Debrecen!
MTI/Kovács Tamás

Európa-bajnokság helyszíne lehet.

Hirdetés

Hirdetés

Sikeres magyar pályázat esetén Debrecen lenne a 2020-as rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság helyszíne.

Ezt Schulek Csaba, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója mondta el az MTI-nek kedden, amikor a hét végi, hollandiai Eb-ről négy arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel hazatért magyar válogatott tagjai sajtónyilvános edzést tartottak főhadiszállásukon, a Gyakorló Jégcsarnokban.
Schulek Csaba hozzátette: a magyar szövetség - amelynek elnöksége már jóvá is hagyta a pályázati szándékot – nagyon szeretné, ha a sikeres magyar korisok hazai közönség előtt léphetnének jégre kontinensbajnokságon, a nemzetközi szövetség számára pedig az eredmények mellett kiváló ajánlólevélként szolgál a 2017-es, budapesti rendezésű világkupa.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott minden idők legeredményesebb Európa-bajnokságát zárta vasárnap Dordrechtben.

A váltóban olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor megszerezte a sportág első magyar összetett Eb-címét, nem mellékesen (három arany- és két ezüstéremmel) a kontinensbajnokság legeredményesebb versenyzője lett, míg a magyar csapat az éremtáblázat élén végzett.

– Nyilván nemcsak bennünk merül fel a kérdés jelen esetben: ilyen kiugróan sikeres szereplés után hol máshol lehetne a következő Eb, ha nem Magyarországon? – fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Hozzátette: "a kép" ugyan még nem állt össze teljesen, mert sok feltételnek kell teljesülnie, de a 2020 januárjáig hátralévő egy év elegendő idő ahhoz, hogy Debrecen tökéletesen felkészüljön a rendezésre, és a hollandokhoz hasonlóan nagyszerű házigazdának bizonyuljon.

Az Eb szakmai értékelésénél kiemelte a még csak 16 éves Somogyi Barbara váltóban szerzett bronzérmet, illetve azt, hogy az Eb-aranyérmes férfiváltóban Krueger Cole és Varnyú Alex is szerepet kapott – előbbi a döntőben, utóbbi az előfutamokban indult –, ami bizonyíték arra, hogy nemcsak az olimpiai bajnok férfi négyes tagjai jók, és így az edzők bő keretből válogathatnak.

– Somogyi Barbara esetében azon gondolkodtunk, hogy az erős felnőtt mezőnyben legyen inkább utolsó, vagy korosztályában toronymagasan első. Jó döntésnek bizonyult, hogy az előbbi mellett maradtunk, ő pedig remek teljesítményt nyújtott – mondta. A Liu testvérekkel kapcsolatban a sportvezető hozzátette: a 23 éves Shaolin Sándor és a 20 éves, az Eb-n két arany- és két ezüstérmet begyűjtött Shaoang egymás iránt érzett tisztelete, valamint kettejük "csapatmunkája" ugyancsak minden elismerést megérdemel.

A sportág versenyei február elején folytatódnak a drezdai és torinói világkupaversenyekkel, a szezon pedig március elején a szófiai világbajnoksággal zárul.
gyorskorcsolya

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.