Hirdetés

Hirdetés

Pápalátogatás: százezreket várnak a székelyek szeretettel

2019.01.21. 13:20

Pápalátogatás: százezreket várnak a székelyek szeretettel
A pápalátogatás máris lázban tarta a csíkszeredaiakat (Fotó: catholic-ew.org.uk)

Debrecenben is fel lehet szállni a zarándokvonatra.

Hirdetés

Hirdetés

Helikopterrel érkezik majd Ferenc pápa Csíksomlyóra június elsején dél körül, majd az általa celebrált szentmisét és az ebédet követően Jászvásárra indul. A nap jelentős részét, mintegy öt órát a csíksomlyói kegyhelyen tölti majd a pápa – írja az erdélyi Krónika.

Oláh Zoltán kanonok a lap megkeresésére elárult néhány részletet a pápalátogatás programjáról. A Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense elmondta, hogy feltehetően

a csíksomlyói nyeregben jár majd körbe a szentatya pápamobilon, hogy minél közelebb kerüljön híveihez.

A nyeregben tartott szentmisét latin nyelven celebrálja a pápa, a prédikációt pedig olasz nyelven tartja, amelyet magyar nyelvre fordítanak.

Elmondta továbbá, hogy egyelőre még nem készült el a meghívottak végleges listája, de hozzátette, hogy mindenkit, aki ezen az egyedülálló történelmi eseményen részt szeretne venni, várják szeretettel, akár Erdélyből, akár Magyarországról, Felvidékről, Vajdaságból, Kárpátaljáról, vagy bárhonnan érkezne, hogy találkozhasson Csíksomlyón Ferenc pápával.

Magyarországról is indítanak vonatot a pápalátogatásra. 

Szombathelyről, Budapestről és Miskolcról indulnak majd vonatrészek. Lehetőség lesz a Csorna–Győr–Komárom–Tatabánya, a Budapest–Szolnok–Püspökladány, valamint a Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen vonalon is felszállni erre a vonatokra, melyek majd Püspökladánynál egyesülnek egységes szerelvénnyé.

SzékelyföldFerenc pápaCsíksomlyó

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.