Hirdetés

Olyan lakodalom lesz Debrecenben, hogy az egész várost várják

civishir.hu

2019.01.08. 09:02

Olyan lakodalom lesz Debrecenben, hogy az egész várost várják

Kezdődik a farsang.

Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben farsangot nyitni Dalidóval szoktak. A vízkereszt utáni szombaton megelevenedik a céhes hagyomány, mesterek és inasok, inasjelöltek együtt ünnepelnek. Vízkereszttől hamvazó szerdáig tart a „bohóskodás” ideje, Debrecenben Dalidótól Maskarádéig.

Január 12-én (szombaton) a Kölcsey Központ termeiben 10 órától 18 óráig: Langaléta Garabonciások gólyalábas ceremóniája, Gryllus Vilmos koncertje, Duhaj koncert és a Sonus Ütőegyüttes farsangi koncertje is vár Benneteket!

Január 13-án (vasárnap) folytatódik a Dalidó a Vojtina Bábszínházban, 10 órától 13 óráig, ahol mi mással, mint mesével és játékkal múlatják az időt! Mindenki kipróbálhatja magát a céhinasok játékaiban, majd pedig jöhet a mese Gulyás László Vándormuzsikus előadásában: a fonóbeli mesében egy legény házasodni készül, pont egy tucat szép lány lakik a faluban, s tucatból kettő a legszebb-legjobb. Nem tud dönteni a legény, kitalálja hát, hogy fonóversenyt rendez, s aki győz az lesz a felesége. Az ám, de a fonóversenyen eltörik a szorgosabbik lány orsója, de ahogyan az már lenni szokott: nincs veszve semmi, hiszen segít a "tündérdombon" lakó anyóka.

S ha már eldőlt, hogy ki lesz a menyasszony, kezdődhet a lakodalom a Vojtina  maskarásaival, ahová farsangi alakoskodókat is várunk: a kecskét a gazdaasszonyával, a táncoló medvét, a liliputi táncos párt. Néhány betyár is bebocsátást nyer, de a huszár a lovával bevágtat a vendégsereg közé és kiebrudalja a betyárokat!

A farsangi lakodalomba mindenkit várnak!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.