Hirdetés

Kísérleti állatház a majdani BMW közelében

civishir.hu

2019.01.03. 10:44

Kísérleti állatház a majdani BMW közelében
Sertéseket és baromfit tartanak majd az állatházban (Illusztráció: Pixabay)

Nem csak az autók károsítják a környezetet…

Hirdetés

Hirdetés

Százmillió forintos költséggel kísérleti állatházat építtet a Debreceni Egyetem Kismacson. Az oktatási-kutatási beruházás az agrár kutatóintézetek és tangazdaság állattenyésztési kísérleti telepén valósul meg a Dryvit Profi Építőipari Kft. kivitelezésben – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Az uniós forrású projekt többféle kísérletet szolgál, alanyai baromfik és sertések. Egyrészt szeretnének olyan összetételű tápanyagokat létrehozni, melyek állati végterméke a lehető legkisebb mértékbe károsítja a környezetet. A másik cél optimalizált takarmányozás mellett igazoltan biztonságos és jó minőségű állati eredetű élelmiszer előállítása. 

A kísérleti állatház mintegy 280 négyzetméteres lesz 4,82 méteres építménymagassággal.

Az említett céggel november végén aláírták a vállalkozói szerződést. A munkára a balmazújvárosi BÉVISZ Kft., a hajdúböszörményi GÉSZ-2000 Kft., továbbá a debreceni „UNIVERSAL BAU' 96” Bt. és a LATU-BAU Kft. is pályázott.

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézet és Tangazdaság a felsőoktatási intézmény agrárágazati szolgáltató egysége. Célja az Észak-alföldi régió élelmiszergazdaságának fejlesztése az egyetemi erőforrások felhasználásával a gazdasági, a kormányzati, az önkormányzati és civil szférákkal együttműködésben.

RaL

Debreceni EgyetemDebrecenberuházásközbeszerzés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.