Kedves betegek! Megújult a Klinikai Központ honlapja

civishir.hu

2019.01.25. 15:02

Kedves betegek! Megújult a Klinikai Központ honlapja

Minden fontos információ megtalálható.

Hirdetés

Hirdetés

A betegek gyors és hatékony tájékoztatását segíti a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának új internetes oldala. Az okostelefonon is elérhető weblapon szakrendelés-, orvoskereső és e-térkép könnyíti meg a klinikák szolgáltatásai, helyszínei közötti eligazodást.

Mérföldkőnek nevezte a klinikaikozpont.unideb.hu címen elérhető weboldal létrejöttét Berényi Ervin, az internetes felületet bemutató sajtótájékoztatón, január 25-én. A Klinikai Központ elnöke kiemelte, hogy az élet minden területén megváltozott információszerzési szokások a betegellátásban is megfigyelhetők, a létrejött digitális generációs szakadékot pedig át kell hidalni. 

– Késznek kell lennünk arra, hogy a változó világban az információéhséget a betegellátás során is kielégítsük. Ez az első mérföldkő, de ennek az útnak sosem lesz vége, folyamatos fejlesztések szükségesek – fogalmazott a professzor.

A Klinikai Központ az Észak-alföldi régió legnagyobb egészségügyi szolgáltatója. Ellátási területe bizonyos szakterületek – pl. a szívsebészet – esetében 2 millió főre terjed ki.  Az intézményben évente csaknem százezer fekvőbeteget látnak el, az ambuláns esetek száma megközelíti az egymilliót és közel hatmillió beavatkozást végeznek.

Berényi Ervin szerint bár az internetnek köszönhetően a betegek már nagyon jólinformáltak, de továbbra is sok kérdés merül fel bennük: Hol találhatók a szakrendelők? Mikor van rendelési idő? Szükség van-e beutalóra? Mit lehet tudni a kezelőorvosról? Mi a beteglátogatás rendje?

A nemrég megújult weboldalon megtalálhatók azok a legfontosabb információk, amelyekre a betegeknek és hozzátartozóiknak szükségük lehet. Ráadásul az oldal mobilon is elérhető, így az elnök szerint az okostelefonoknak köszönhetően valójában zsebben vannak a Klinikai Központ információit.

App is lesz

A háttérben már zajlanak az újabb fejlesztések.

– Cél, hogy minden egyes betegtalálkozás szervezett legyen, ezért az összes klinikán és járóbeteg ambulancián szeretnénk bevezetni a digitális előjegyzési rendszert, majd rövid időn belül a betegeknek is közvetlenül elérhetővé tenni – mondta a Klinikai Központ vezetője. Hozzátette, hogy a jövőben speciális egészségügyi applikáció is hozzájárul majd a betegek még pontosabb informálásához.

– A legjelentősebb fejlesztések és egyben leglátogatottabb alkalmazások a szakrendelés-, az orvoskereső és a klinikai térkép. Az alkalmazások adatbázis alapon működnek, ez biztosítja, hogy a felhasználók mindig aktuális, naprakész tartalmakat olvashatnak – tájékoztatott Vincze Szilvia, a weboldalt fejlesztő VIR Központ vezetője.

Bemutatójában kiemelte, hogy a platformon jelenleg 643 szakrendelés adatai közt böngészhetünk, tájékoztatást kapunk a szakrendelők helyéről, a rendelési időről, arról, hogy szükséges-e előjegyzés, illetve fotókat, leírásokat is találhatunk. Az orvoskereső alkalmazáson keresztül közvetlenül fel lehet venni a kapcsolatot a kezelőorvossal, a betegségkeresőben pedig a Klinikai Központ szakemberei által jegyzett cikkek, betegségleírások olvashatók.

A klinikaikozpont.unideb.hu weboldal ismertetőt ad az alap-, a járó- és a fekvőbeteg-ellátás mellett az elérhető diagnosztikai lehetőségekről, a klinikák betegellátó, oktatói, kutatói tevékenységéről, valamint a betegtámogató szervezetekről is.
Klinikai Központweblap

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.