Hirdetés

Gyógyítás 21. századi módra Debrecenben

unideb.hu

2019.01.21. 16:30

Gyógyítás 21. századi módra Debrecenben
(Fotó: unideb.hu)

Különleges oktatási programot nyújtanak az orvosegyetemistáknak.

Hirdetés

Hirdetés

Az orvostudomány állandó fejlődéséhez, a diagnosztizálás és a gyógyítás forradalmi felfedezéseihez igazodó képzés, hazai és nemzetközi szinten elismert diploma, high-tech skill laborok, hallgatóbarát campus – ezt nyújtja a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara.

Nemzetközi oktatási, klinikai és tudományos tapasztalatokkal rendelkező szaktekintélyektől sajátíthatják el a gyógyítást a Debreceni Egyetem leendő orvostanhallgatói. A hazai és nemzetközi elitbe tartozó, 100 éves fennállását tavaly ünneplő debreceni orvosképzés versenyképessége vitathatatlan. Az intézmény által kiadott diplomát számos országban, többek között az Amerikai Egyesült Államokban is elfogadják. 

- A molekuláris medicina vívmányait felhasználó modern, ugyanakkor az orvoslás tradicionális értékeit is figyelembe vevő oktatási programot nyújtunk a hallgatóknak. Leendő diákjaink magas fokú szakmai tudást, igényességet és problémamegoldó készséget sajátíthatnak el az orvoskaron

– hangsúlyozza az unideb.hu-nak Mátyus László dékán, aki kiemelte: az eszközpark egyebek mellett háromdimenziós anatómiai táblával, kamera- és mikrofonrendszerrel felszerelt műtővel, tüneteket produkáló, úgynevezett magas hűségű betegszimulátorokkal gazdagodott.

A dékán úgy véli, hogy az innovatív demonstrációs eszközök forradalmasítják a gyakorlati orvosképzését. A szimulációs oktatás korszerűsítésén túl a klinikai tárgyak oktatásában is előrelépés történt: a Klinikai Központtal régóta meglévő példaértékű kapcsolat mellett egyre kidolgozottabb az együttműködés a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházzal is.

 

Debreceni Egyetemorvostanhallgató

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.