Hirdetés

Ellenzéki összefogás Debrecenben

civishir.hu

2019.01.05. 19:34

Ellenzéki összefogás Debrecenben
Körülbelül 200-an lehettek a Régi Városházánál (Fotók: Cívishír)

Legalábbis a tüntetés alkalmával. De az őszi választások is szóba kerültek.

Hirdetés

Hirdetés

Körülbelül kétszer annyian tüntettek a kormány és a Fidesz ellen január 5-én este a Régi Városháza előtt, mint december közepén a helyi televíziónál. A mintegy kétszáz fő részvételével zajló demonstráción együtt tiltakozott a Jobbik, az MSZP, az LMP és a parlamenten kívüli Momentum.

A felszólalók elsősorban a korrupció és a „rabszolgatörvény” és az orosz befolyás magyarországi növekedése ellen emeltek szót, de kijutott a füttyből és a fújolásból a Fidesz legerősebb debreceni politikusának, Kósa Lajosnak is. 

A felszólalások elsősorban az ellenzék által korábban megfogalmazott öt pont körül forogtak, a szabad sajtónál a tömeg „Hazudik a Napló!” skandálással fejezte ki a 2017-ben tulajdonosváltáson átesett és a sokak által immár a Fidesz szócsövének tekintett megyei napilap iránti elégedetlenségét. 

A szocialisták részéről Pallás György felvetette, az őszi önkormányzati választások alkalmával a demonstráción jelenlévő pártoknak közös jelölteket kellene állítania.

A tüntetők egy csoportja – rendőri biztosítás mellett – a Régi Városházától a Fidesz Piac utcai székházához vonult tiltakozni.

Galéria

Debrecentüntetésellenzék

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.