Hirdetés

Elege van Debrecennek két cégből

civishir.hu

2019.01.10. 15:25

Elege van Debrecennek két cégből
Felvétel az építkezésről tavaly augusztusból (Fotó: Kiss Annamarie, Debrecen.hu)

A vállalkozók nagyon kifutottak a bölcsődefelújítás határidejéből.

Hirdetés

Hirdetés

Felmondta a szerződést a Karácsony György utcai bölcsőde kivitelezőjével a debreceni önkormányzat, mert bár a munkálatokkal tavaly november végéig el kellett volna készülni, a beruházás a szakértői állásfoglalás szerint még mindig csak 70 százalékos – tájékoztatott a városháza január 10-én.

A közlemény nem tartalmazza, de a két érintett cég a debreceni Abamix Mixx Kft. és a miskolci Bankó Kft.

Debrecen 237 millió forint uniós támogatást nyert a Karácsony György utcai bölcsőde komplex felújítására, korszerűsítésére, új eszközök beszerzésére. – Az önkormányzat a jogszabályok szerint és más hasonló eljárásban is alkalmazott referenciakövetelmények mellett lefolytatott közbeszerzési eljárás útján választotta ki a legkedvezőbb és legolcsóbb ajánlatot adó vállalkozót. A nyertes pályázó nettó 180 millió forintért vállalta a feladatot, a második 222, a harmadik 229 millió forintért újította volna fel a bölcsődét. A város részéről tavaly május 17-én szerződtek a nyertes kivitelezővel, a munkát november 30-ig be kellett volna fejezni – írták. Leszögezték: az önkormányzat minden jogszabály szerinti követelést (kötbér, kárigény) érvényesíteni fog és haladéktalanul új eljárást indít az új kivitelező kiválasztására.

Érdekesség, hogy a beruházás során sajtótájékoztatót is tartottak, amely alkalmával az Abamix Mixx vezetője azt ígérte, csak minőségi anyagokat építenek be, a majdani nyílászárókat „negyvenkét kalapácsütéssel sem lehetne betörni”.

A múlt évi közbeszerzési eljárás során a Bihar Generál Építő Kft. a Pesti Építő Zrt-vel, valamint a Stabil Mérnöki Iroda Építő és Kereskedelmi Kft. tett ajánlatot.

A debreceni önkormányzat 2016 és 2018 között eddig három óvodai telephelyet, a Liget óvoda Bartók Béla utcai és Babits utcai telephelyét, valamint a Nagyerdei óvodát újította fel, emellett elkészült az Ady Gimnázium és a Hatvani István Általános Iskola energetika korszerűsítése. Jelenleg Alsó-Józsán és Pallagon zajlik óvodai felújítás, de hamarosan elkészül a Lilla téri Általános Iskola és a Debreceni Zenede korszerűsítése is. 

RaL

DebrecenberuházásközbeszerzésAbamix Mixx Kft.Bankó Kft.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.