Hirdetés

Balesetveszélyes a debreceni parkoló megközelítése

civishir.hu

2019.01.10. 11:30

Balesetveszélyes a debreceni parkoló megközelítése
(Fotók: Fogarasi Renáta/Cívishír)

Havas és jeges a lépcső.

Hirdetés

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt megtörtént a Gambrinusz köz átkötése a Batthyány utca felé, melyet a helyiek nagy örömmel fogadtak, hiszen nagyobb parkoló alakult ki, illetve a Batthány utcáról – kerülő nélkül – el lehet jutni a Piac utcára. A Civil Fórum Debrecen Egyesület január 10-én sajtótájékoztatót tartott a Gambrinusz közben, hogy rávilágítson a belváros forgalmas részén kialakult állapotokra. 

– Ha lakossági panasz érkezik hozzánk, akkor azzal minden esetben foglalkozunk – kezdte Gondola Zsolt önkormányzati képviselő, az egyesület elnöke. – A parkoló körülbelül ötven méterre van a Piac utcától és a városházától, a műszaki és esztétikai állapota elfogadhatatlan, tisztasága felháborítja a debrecenieket. Sőt, ha esik az eső vagy a hó, akkor a lépcsők megközelítése balesetveszélyes helyzetet teremt.

Gondola elmondta, az egyesület fel fogja keresni a városvezetőket és a vagyonkezelő elnökét is, hiszen szerinte megengedhetetlen, hogy egy jelentős átmenő forgalmat biztosító területet ennyire elhanyagoljanak.

– A vagyonkezelő több százmilliós profitra tesz szert minden évben, melyből megoldható lenne a terület járdával, közvilágítással, megfelelő burkolattal való ellátása és takarítása. Arra fogunk javaslatot tenni, hogy ezt az átjárót európai színvonalra, a város méltóságának megfelelően alakítsák ki és szüntessék meg a balesetveszélyes helyzetet – tette hozzá.

Egy arra járó idős hölgy elpanaszolta, a parkoló másik részén kialakított átjárónál – annak csúszóssága miatt – nem tudta megközelíteni a Piac utcát, így kénytelen volt másik lehetőséget keresni, de a lépcső itt is jeges és veszélyes. Nem könnyíti meg a közlekedők helyzetét, hogy a lépcsőfeljárót – a sajtótájékoztató idején – egy utánfutó állta el, így nehézkes a parkoló megközelítése a Gambrinusz köz felől, babakocsival pedig szinte lehetetlen, hiszen a kialakított rámpát hó és jég borította.

Az egyesület tagjai elmondták, a jelenlegi állapotot jelzik a városvezetésnek, hogy sózással vagy más megoldással azonnal szüntessék meg a balesetveszélyt.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület már több mint 16 éve egy ellenzéki, helyi politikai szerveződés, amelynek legfontosabb célja az, hogy rávilágítson a város és a debreceniek mindennapos problémáira, s azokra választ adjon.

Galéria

DebrecenCivil Fórum Debrecen EgyesületGambrinusz közbalesetveszélyes

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.