Hirdetés

Aki ezt az iskolát kijárja, jól fizető állásra pályázhat

unideb.hu

2019.01.30. 14:06

Aki ezt az iskolát kijárja, jól fizető állásra pályázhat
Szűcs Edit dékán (Fotó: unideb.hu)

A Debrecenben működő vállalatokkal is szoros a kapcsolat.

Hirdetés

Hirdetés

Korszerű, a legújabb technológiákat felvonultató laborokkal, folyamatosan megújuló képzésekkel, 7 alap- és 7 mesterszak, valamint több szakirányú továbbképzés széles kínálatával várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Műszaki Kara - hívja fel a továbbtanulni szándékozók figyelmét az egyetem portálja.

A karon sikeresen megvalósult az a korábbi elképzelés, hogy a hallgatók valamennyi alapképzést – annak elvégzése után – mesterszakon folytathassák tovább. A cél, hogy minél szélesebb körű ismeretekkel bocsássák ki a végzett diákokat, akik a képzések folyamatos fejlesztésének, a specializációk bővítésének, valamint

a kar széleskörű intézményi kapcsolatainak köszönhetően a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő, jól hasznosítható diplomát szerezhetnek.

Ezt segítik a kar korszerű laboratóriumai, amelyeket vállalati közreműködéssel alakítottak ki. Közülük több egység az ipari partner által akkreditált, vagy referencialaboratóriumként működik. A hallgatók tanórán kívül is látogathatják a műhelyeket, ahol a Kuka, a Festo, a Beckhoff, a Rohde & Schwarz, a National Instruments, a Bosh, a Diehl, az Aventics, a Phoenix Contact legfejlettebb műszereit és technológiáit ismerhetik meg, valamint a jövő technikájának tervezését is elsajátíthatják.

- A várossal és a Debrecenben működő vállalatokkal kialakított szoros kapcsolatnak, a folyamatos együttműködésnek, a szakmai találkozóknak köszönhetően, aki nálunk végez, az a munkaerőpiacon hasznosítható tudás birtokában sikeresen el tud majd helyezkedni

– hangsúlyozta Szűcs Edit dékán. Hozzátette: a kar lehetőséget teremt a diákok külföldi tapasztalatszerzésére is, továbbá nagy előrelépés, hogy növekvő tendenciát mutat a külföldi hallgatók száma, jelenleg több mint 600-an tanulnak az angol nyelvű képzéseken.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.