Hirdetés

Republic: lakossági beat, igazi ünnep lesz Debrecenben

civishir.hu

2018.12.06. 09:18

Republic: lakossági beat, igazi ünnep lesz Debrecenben

A zenekar helyi gitárosa a hazai pálya dupla drukkjáról.

Hirdetés

Hirdetés

Cívishír: Mikulás után, karácsony előtt koncertezik Debrecenben a Republic. Érezhető-e majd ezen az estén már az ünnepi hangulat?
Halász Gábor: A Republic évek óta fellép a karácsonyi időszakban. Nyilván a zenész is ember, és nem tudja magát függetleníteni az emelkedett, ünnepi hangulattól. Természetesen érezhető lesz, hogy a zenekar és a közönség családtagként viszonyul egymáshoz. Előfordult korábban, hogy a nézők Mikulás sapkákat dobáltak fel nekünk. Azokat felvettük, és a soron következő dalt abban játszottuk el. Örök élmény marad mindenki számára.

Cívishír: Egy helyi zenésznek hazai közönség előtt játszani talán dupla felelősség. Kétszeres a drukk is?Halász Gábor: Debreceniként azt kell mondanom, hogy a közönség soraiból talán minden második embert személyesen ismerek. Munkahely, barát, szomszéd, gyerekkori kapcsolatok. A dicserő vagy éppen kritizáló vélemények is jobban megtalálnak. A koncert kezdete azonban olyan nekünk, mint a csatalovaknak a kürt. Ahogy elindul a koncert, már az automatizmusok visznek tovább, függetlenül attól, hogy éppen 500 vagy tízezer embernek játszol. A dupla, vagy talán még ettől is nagyobb drukk, természetesen az én esetemben is igaz.

Cívishír: A lakossági beat egészen pontosan milyen életérzést, újszerűséget és üzenetet közvetít?
Halász Gábor: A lakossági beat kifejezést egy debreceni barátunktól kaptuk. Éppen azt próbáltuk megfejteni, hogy miért lehet az, hogy ha valaki meghall egy Republic dalt, akkor kortól, nemtől, mindenféle egyéb jellemzőitől függetlenül, azonnal jó kedve lesz, és énekli velünk a slágereket. Nem kategorizálható semmilyen réteg számára, hiszen olyan széles kört szólít meg, amit egyszerűen a lakosságnak lehet megnevezni.

Cívishír: December 26. Budapest, Barba Negra, szilveszter pedig Sopronban. Munkás ünnepek?
Halász Gábor: A budapesti koncert is sokéves hagyomány. Ilyenkor mindig színpadra lép velünk néhány különleges vendég is. (Visszatérve Debrecenre, itt például Dánielfy Gergő.) Az, hogy karácsony másnapján, azaz december 26-án lesz a koncert, kicsit furcsa mindenki számára, de talán ekkorra már nagyrészt túl vagyunk a szűk családi ünneplésen, és következhet egy nagyobb, szélesebb, de szintén családi jellegű ünnep. A szilveszteri koncert szintén hagyomány számunkra. Reméljük, hogy az időjárás is kegyelmez nekünk, hiszen a nézőkkel ellentétben a zenekar a színpadon sokkal inkább ki van téve a szél és a hideg pusztító hatásának; játszottunk Erdélyben mínusz 20 fokban is...

Cívishír: 2019-re stabilan tele a naptár?
Halász Gábor: 2019 a zenekar számára meghatározó év lesz, hiszen az előéve a 30 éves évfordulónak, amit 2020-ban az arénában ünneplünk majd. Tervezzük egy következő stúdióalbum elkészítését is, amelyre a dalok túlnyomó része már el is készült. A naptárunk nyári része gyakorlatilag megtelt, alig van már szabad időpontunk. Idén 11 egymást követő napon koncerteztünk, ez feltehetően így lesz jövőre is.

- BCSH -

Republic koncert
december 8., 19 óra, Lovarda
Kapunyitás: 18:30
Vendég: Dánielfy Gergő és az Utazók
Jegyek a jegy.rock1.hu oldalon kaphatók az alábbi árakon:
Early Bird: 2 500 Ft
elővételben: 3 000 Ft
a koncert napján: 3 500 Ft

LovardaRepublic

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.