Hirdetés

Két köbméter csoki a debreceni Mikulástól

unideb.hu

2018.12.05. 17:03

Két köbméter csoki a debreceni Mikulástól
fotók: unideb.hu

A Gyermekklinikán járt a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának (DEKOM) Télapója.

Hirdetés

Hirdetés

Terápiás kutyák kíséretében toppant be a Gyermekgyógyászati Klinikán gyógyuló gyerekekhez december 5-én, szerdán a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának (DEKOM) Télapója - írja az unideb.hu. A csokiosztásban az Általános Orvostudományi Kar diákjai és önkéntesek segítettek.

A Debreceni Egyetem karitatív szervezetének Télapója a hagyományokhoz hűen idén is csaknem két köbméter csokoládéval érkezett a Gyermekklinikára, hogy mosolyt csaljon az ott lábadozó gyermekek arcára.

- Tíz éve látogatjuk a gyermekgyógyászati intézeteket, a Gyermekgyógyászati Klinika mellett a sérült gyerekekkel foglalkozó megyei gyermekotthonokat is.

Mindig fontos szempont volt, hogy állatokat is vigyünk magunkkal. Idén első alkalommal olyan terápiás kutyák kísérték el a Mikulást, akik kifejezetten beteg gyermekekkel foglalkoznak

– tájékoztatott Késmárky András, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának elnöke.

A jubileumi ajándékosztáson Magic és Ozzy lelkes segítői voltak a Télapónak és a kedves krampuszlányoknak. Az adakozóknak köszönhetően az édességek mellett ezúttal is rengeteg játék, tanszer, ruha és tartósélelmiszer gyűlt össze.

Az ajándékokat a DEKOM munkatársai néhány nappal korábban eljuttatták az intézetbe, hogy a rászoruló családok kiválaszthassák a nekik szükséges adományt, és hazavihessék a gyermekük gyógyulását követően.

Debreceni EgyetemDEKOMmikulás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.