Hirdetés

Gyomormosás után jöhet a Mikulás!

Cívishír

2018.12.06. 06:42

Gyomormosás után jöhet a Mikulás!
A segítőkutyáknak legalább olyan sikerük volt, mint a Mikulásnak (Fotók: Ratalics László, Cívishír)

A gyermekklinikán a föld alól is krampuszok bújtak elő.

Hirdetés

Hirdetés

Áront csak annyi időre hagyták egyedül a nagyszülők, amíg kimentek megetetni a jószágot. A még óvodás újszentmargitai kisfiúnak ennyi idő is elegendő volt, hogy lenyeljen néhány olyan gyógyszert, ami után a debreceni Klinikán muszáj volt kimosni a gyomrát. December 4-én érkeztek, a csütörtököt a kisfiú remélhetően már otthon töltheti.

Áron gyógyszere ezúttal inkább egy labrador volt

Panna 9 éves. KIlenc napot volt kénytelen a Klinikán eltölteni, miután életében először epilepsziás rohama volt. A debreceni kislány ilyen hosszú időt sosem volt előtte kórházban, az anyukája szerint meg is volt szeppenve.

Ha a Mikulás az ágyunkra telepszik, az elég biztos jele annak, hogy édességet is kapunk

Ők és a többi gyermek örömteljes meglepődöttséggel fogadta a két segítőkutyával érkező Mikulást, azt sem bánva, ha a Magic és Ozzy nevű labradorok futó „puszit” nyomnak az arcukra.

De akad még a Mikulásnál is szívesebben látott vendég

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának (DEKOM) Mikulása immár tíz éve rendszeresen feltűnik a gyermekklinikán a kis betegek szórakoztatására. Késmárky Andrásék ezúttal is jó sok csokoládéval érkeztek, így tréfás kedvű krampuszaik bőkézzel szórhatták az édességet.

Mi van a ládafiában, kedves Késmárky András?

A csapat nem csak a gyermekklinika épületében térült-fordult, hanem igyekezett minden olyan részlegbe, pavilonba eljutni, ahol kisebbek gyógyulnak. A szülők sem minden esetben tudnak folyamatosan jelen lenni, így egy-egy éppen magányos gyermek meglátogatása után különösen hálás tekintetek követték a DEKOM távozó Mikulását és az Aura Segítő Kutya Alapítvány labradorjait.

A Mikulásnak nem akadály, ha a föld alatt kell megközelítenie a gyereket. Sőt, így élvezi!

A csapat decemberben szokásához híven különleges meglepetésekkel keresi fel majd a fogyatékkal élők Böszörményi úti otthonát.

A Mikuláskommandó legbátrabb tagjai

A hónap közepén pedig szabolcsi gyermekotthonok (Kisléta, Nyírbátor, Nyírbogát) felé veszi az útját!

További képek a galériában!

Viszlát, gyógyulj meg mielőbb!

RaL

Galéria

DebrecenDEKOMmikulás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.