Hirdetés

Évtizedek óta a betegekért élnek, dolgoznak

unideb.hu

2018.12.11. 17:43

Évtizedek óta a betegekért élnek, dolgoznak

Kiváló klinikai szakdolgozókat tüntettek ki Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ betegellátásában több mint 2 000 szakdolgozó végzi napi munkáját. Közülük nyolc kiváló klinikai dolgozót tüntettek ki a több évtizedes kiemelkedő, példaértékű szakmai munkájuk elismeréseként kedden.

– Klinikai szakdolgozók nélkül nem lehetséges a gyógyítás, és nélkülük lehetetlenné válna az orvosok feladata, de az oktatásban és a klinikai kutatási tevékenységben is mindennapos szerepük van.  A kitüntetettek a kiválók közt is a legkiválóbbak, mert példát mutatnak annak a kis közösségnek, melyben dolgoznak – fogalmazott a december 11-ei ünnepségen Berényi Ervin.

A Klinikai Központ elnöke szerint az emberséges gyógyítás felé kell haladni, a betegek elégedettségéhez jelentősen hozzájárulnak azok, akik a túlterhelt egészségügyben, a mindennapok kihívásai mellett megtalálják azt a belső békét, amivel nyugalmat tudnak sugározni a környezetükre, és meg tudják nyugtatni a beteget.

A 2014-ben alapított „Klinikai Központ kiváló dolgozója kitüntetés és jutalomdíj” elnevezésű elismerést a Klinikai Humánpolitikai Bizottság ítéli oda nyolc olyan munkatársnak, akik az egészségügyi ellátásban kiemelkedően teljesítettek, és hozzájárultak a Klinikai Központ magas szintű, hatékony működéséhez.

– Minden évben nagyon nehéz a választás, hiszen több mint 2 000 szakdolgozó közül választjuk ki azokat, aki erre a díjra a legérdemesebbek – mondta el Gál Mária, a Klinikai Központ ápolási és szakdolgozói alelnöke. Az idei díjazottjai közül sokan már évtizedek óta dolgoznak az intézményben és állnak a betegek szolgálatában.

A „Klinikai Központ kiváló dolgozója kitüntetés és jutalomdíj” 2018-es díjazottjai:

 • Csuka Jánosné vezető műtős szakasszisztens, Fül-Orr-Gége és Fej-Nyaksebészeti Klinika
 • Juhász Sándor munkatárs, Klinikai Gyógyszertár
 • Riczné Szabó Katalin fogászati asszisztens, Fogorvosi Járó- és Fekvőbeteg Alap- és Szakellátló Szolgálat 
 • Táboriné Varga Andrea titkárságvezető, Bőrgyógyászati Klinika
 • Varga Zsuzsanna diplomás ápoló, aneszteziológiai szakasszisztens, Urológiai Klinika
 • Vargáné Földesi Róza orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus, klinikai laboratóriumi kutató Laboratóriumi Medicina
 • Virág Jánosné asszisztens, Neurológiai Klinika
 • Zakuczkiné Péter Erzsébet aneszteziológiai szakasszisztens, Sebészeti Klinika

Az ünnepségen a Klinikai Központ vezetése nagyrabecsülését fejezte azon munkatársaknak, akik munkaidőn kívül, közterületen két sikeres újraélesztést hajtottak végre. A példaértékű cselekedetért elismerésben részesültek:

 • Győrösi Ildikó klinikai vezető ápoló, Sürgősségi Klinika
 • Oláh Margit vezető asszisztens, Idegsebészeti Klinika
 • Szakál Lajosné ápoló, Neurológiai Klinika
 • Cseke Gyula képi diagnosztikai asszisztens, Orvosi Képalkotó Klinika

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.